2 Şubat 2008 Cumartesi

Diego Alves Carreira



Takip edenler daha önce bu blogda Felipe'den bahsettiğimizi hatırlarlar, etmemiş olup da aranmak istemeyenlerin buraya göz atmaları yeterli. Şimdi de bir başka Brezilyalı kaleci
kasıp kavuruyor ortalığı.

1985 doğumlu Diego Alves Carreira diğer vatandaşları gibi şanslı da değil. Kalburüstü bir takımda oynamak bir yana, İspanya Liga BBVA'dan yeni La Liga'ya çıkmış ve küme düşmemeye oynayan tecrübesiz Almeria'nın kalesini koruyor.

Son 4 maçında gol yemedi Alves. Bu 4 maçın esas önemi ise Real Madrid, Valencia, Deportivo ve Espanyol'a karşı oynanmış olması ve hepsinde de Almeria'nın galip gelmesi. Daha önce de leblebi gol atan Sevilla takımından gol yememişti. İtalyan pasaportlu kaleci Brezilya Milli Takımı'nın 2007 Copa America havuzunda da yer alsa da hiç Canarinho'nun formasını giyemedi. Bu formunu devam ettirirse yaşından ötürü, Olimpiyatlar'da bu şerefe nail olabilir. Giyemese de diğer tüm yaş kategorilerinde seçilmesi ve oynamışlığıyla zaten yeteneğinin tartışılmazlığını kanıtlamış bir isim.

Alves'in dikkatimi çeken en büyük özelliği mükemmele yakın pozisyon alması ve kendisine karambollerde büyük avantaj sağlayan aksiyon süresinin çok düşük olması. 100 metre koşan bir sprinter olsaydı kesinlikle erken çıkmaktan diskalifiye olurdu.

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa