8 Mart 2008 Cumartesi

Ümit Karan ve Gerd Müller



Bugün Kayserispor'a attığı golden sonra Gerd Müller'i hatırladım. Bırakın topla kaleyi karşısına aldığını, topla kaleyi görmezken ve sırtı dönüken bile çok tehlikeliydi. Hollanda'nın Dünya Kupası hayallerine son vermişti o anlardan birinde ve daha birçok takımın da.

Bugünkü vuruşu yapmak çok zordur hakikaten. Sırtınızda baltazar bir stoper, görmediğiniz bir kale var. Öyle bir pozisyonda aniden dönüp vurularak çekilen şutun diğer ayağa çarpması hayli yüksek bir ihtimal, ya da topu tam düzeltemediğiniz için dağlara taşlara gitmesi. Oysa boş kaleymiş gibi vurdu Ümit, tıpkı Müller gibi.

Sadece bu değil ortak özellikleri. Gerd Müller'in dar bir alanda yaptığı tek top verkaçlarla çok da gol attırmışlığı vardır. Karan'ın kupa maçında Hakan Şükür'e attırdığı gibi fakat bu Ümit Karan bir türlü A Milli Takım'da düşünülmüyor.

İlginç geliyor bana son tahlilde...

Etiketler: ,

2 Yorum:

Blogger Mehmet Çelik dedi ki...

Sadece Ümit Karan değil ki Milli Takım'daki gariplik. Kafasında bir tertip bir düzen yok teknik direktörün. Bir maç ilk onbir oynayan, ertesi maç kadroya bile alınmıyor. Kimi oyuncularda anlamsız ısrarları var. Misal Emre Belözoğlu. Serdar Özkan iki maç oynadı kendi takımında birdenbire Milli takım'da aldı soluğu. Sonrası kayıp. Israr edeceğin, oynatacağın adam Serdar Kurtuluş'tur. Serdar Özkan değil. Örnekler çok böyle. İşin özü gidecek yerimiz yok Terim'le bu kafayla gittiği sürece...

10 Mart 2008 09:38  
Anonymous Adsız dedi ki...

Karan'in gectigimiz haftalarda Sukur'e sag ayaginin disiyla arka tarafina dogru verdigi gol pasi superdi. Karan, iyi golcu. Ayni ben :P

12 Mart 2008 06:15  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa