18 Mart 2008 Salı

Copa Libertadores 2008: 4. Hafta



Önümüzdeki 3 günde 9 maç oynanacak Copa Libertadores'te ve aşağı yukarıda grupların durumu da şekillenecek. Kupanın en albenisi yüksek takımlarından Flamengo ve Boca Juniors için çok kritik bir hafta bu hafta.

Resimdeki Uruguay'ın Nacional takımının formasını giyen 1,95 boyundaki Richard Morales. İlk maçta Flamengo'ya 2 gol birden atmıştı, aynı şeyi Maracana'da da yaparsa Nacional'in bir üst tura lider olarak çıkması kesin gibi zira son 2 hafta maçlarını içeride oynayacak Nacional. Eğer işler Nacional'in istediği gibi giderse Flamengo'nun Peru temsilcisi Cienciano'dan deplasmanda galibiyet çıkarması gerekebilir.

4. grup için hayli önemli bir maç.

Haftanın bir başka önemli maçı ise 3.grupta oynanacak. Colo Colo ile Boca Juniors 1 haftada 2 kez karşı karşıya gelecek. Akıllara hemen 1991 yarı finali geliyor tabi. O zaman sevinen Şili olmuştu, bu kez de avantajlılar. Evlerindeki bu maçı kazanmaları halinde bir sonraki maça sadece 2 puanlık avantaj kazanmayacaklar ve fikstürdeki son 2 maçının evlerinde olması da anlamlanmış olacak. Tabi kaybetmeleri halindeki oluşabilecek 4 puanlık farkın baskısı bu avantajı dezavantaja da çevirebilir.

Bir başka Arjantin takımı Estudiantes'in de haftayı karlı kapaması olası. Zira grup sonuncusu Danubio ile evlerinde oynayacaklar ve grupta ilk 2 sırayı paylaşan Cuenca ile Lanus birbirlerini yiyecekler. Estudiantes kazanamazsa, geçen hafta deplasmanda kazanan tek takım olma ünvanları da boşa gitmiş olacak.

Benzer durum bir başka Arjantin takımı San Lorenzo için de geçerli. 1. Grup'ta ilk iki sırayı paylaşan Cruzeiro ile Caracas oynayacak ve San Lorenzo 1 hafta sonra grup sonunculuğuna 0 puanla demir atmış Real Potosi ile oynayacağı maçı kazanarak, ardından deplasmanda Cruzeiro ile oynayacakları maç için kredisini arttırabilir.

Bu hafta içinin programı şöyle;

Salı 18
Caracas (VEN) - Cruzeiro (BRA)
Estudiantes (ARG) - Danubio (URU)
Audax Italiano (CHI) - Atletico Nacional (COL)

Çarşamba 19
Flamengo (BRA) - Nacional (URU)
San Jose (BOL) - Santos (BRA)
Libertad (PAR) - Fluminense (BRA)

Perşembe 20
Deportivo Cuenca (ECU) - Lanus (ARG)
Colo Colo (CHI) - Boca Juniors (ARG)
Sportivo Luqueno (PAR) - Sao Paulo (BRA)

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa