24 Mart 2008 Pazartesi

Maurizio Zamparini'yi Anlamak



İtalya'nın en renkli başkanlarındandır Zamparini. Önceleri Venezia ile futbol hevesini köreltmiş, takımı iflastan ve Serie C2'den alıp Serie A'ya taşımıştı. Kulüp Serie A'nın asansör takımı olunca Venezia'yı satmakta buldu çareyi. Daha potansiyelli olan Siciliya'nın pembe siyahlı Palermo ekibini satın aldı.

Serie B'de olan Palermo'yu Serie A'ya taşıyacak kaynağı ve organizasyonu yapılandırdı. Kulüp 31 sene sonra Serie A'ya döndü ve bu işin teknik mimarı Francesco Guidolin idi. Guidolin Serie A'da da UEFA Kupası kontenjanı almayı başardı ve 2004-2005 sezonunun sonunda Sicilya'dan ayrıldı.

Başarısız geçen 2005-2006 sezonunun ardından Zamparini yine Guidolin'i getirmekte buldu çareyi. UEFA'da Fenerbahçe'nin de olduğu ölüm grubundan çıkamamak bir yana herşeyi değiştiren Kanlı Sicilya derbisi oldu. Bunun ardından toparlanamadı Palermo ve kurban yine Guidolin oldu, ama bu ayrılığın ardından da mağlubiyetler gelince Zamparini geri çağırdı Guidolin'i. Son 2 maçta alınan galibiyetlerle de UEFA vizesi alındı ama Zamparini 2007-2008 sezonuna Guidolin ile başlamadı.

2006-2007'de Atalanta'yı Serie A 7.si yapan Colantuono'yu getirdi takımın başına. UEFA'da Mlade Boleslav'a eleniş ve Juventus'tan 5 yiyiş onun da sonunu hazırladı. Yerine can simidi Guidolin geldi ama ömrü gene fazla uzun sürmedi. Genoa'ya bu haftasonu 3-2 kaybettiler ve Zamparini , Guidolin'i yine kovdu.

Yerine kim mi geldi ?

Stefano Colantuono...

Zamparini play do hamuru gibi oynuyor teknik adamlarla, 21 yıllık kulüp başkanlığında bu çalışacağı 22.hoca.

Anlayan beri gelsin...

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger Çağrı dedi ki...

4 oldu galiba dimi :D

Allah akıl fikir versin diyelim..

Taraftarına da sabır :D

24 Mart 2008 18:59  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa