25 Nisan 2008 Cuma

Shevchenko'nun Halefleri



Hem kulüp hem de milli takımlarda başardıklarıyla Avrupa'nın son 10 yıldaki en büyük golcüleri sıralamasında ilk 5 içine gözümü kırpmadan koyacağım oyunculardan Shevchenko. Chelsea'ye gitmese hala öyle olacak belki ama giriştiği Londra macerası sayesinde artık yavaş yavaş tedavülden kalkıyor Sheva.

Fakat Ukrayna şimdiden bu boşluğu doldurabilecek potansiyele sahip iki oyuncuyu buldu bile. Resimdeki Artem Milevsky Dinamo Kiev'i 2006 Almanya'dan hatırlayanlar olacaktır ve doğrusu o turnuvadan sonra ondan daha büyük bir atılım beliyordum. Hanüz gerçekleşmese de 21 yaşındaki bir oyuncu için hayli zamanı var.



Fakat asıl cevher Lucescu'nun elinde. 20 yaşındaki 1,88 boyundaki Olexandr Gladkiy geçen senen Kharkiv takımında gol kralı olup Donetsk'in yolunu tutmuştu, bu sene aynı performansı turuncular için başarmaya çok yakın. Ligde 16 gole sahip ve Ukrayna'nın kısa lig tarihinde arka arkaya iki kez kral olmak ilk kez başarılacak birşey.

Yazın transfer borsamızda Eto'o bile olacak ama Gladkiy olmayacak, sanmıyorum. Muhtemelen önümüzdeki sene Avrupa pazarı yaratılır ve fiziği ile stilinin örtüştüğü lig olan EPL'de izleriz.

Etiketler: ,

1 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

bir de maxim tsigalko diye bi adam vardı :D yoksa o adam cm kolpası olmadan öteye gidemedi mi ? :)

25 Nisan 2008 18:30  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa