22 Nisan 2008 Salı

Yeni Nesil Hırvat Golcüler



Luka Modric'i daha önce etraflıca anlatmıştık. O Hırvatların Avrupa'ya pazarladığı parlak neslin maestrosu, bu kez tanıtacaklarımız ise Modric'in birkaç sene sonra milli takımda gol attıracağı ayaklar.

22 yaşındaki Mario Mandzukic ve 20 yaşındaki Nikola Kalinic ülkelerinde birbirinin ezeli rakibi olan Dinamo Zagreb ve Hajduk Split formalarını giyiyorlar. Futbolu yi takip edenler Mandzukic'i Dinamo Zagreb'in UEFA Kupası maçında Ajax'a attığı ve takımını gruplara taşıdığı maçtan hatırlarlar. Biten Hırvat Ligi'nde 9 gole sahip.



Kalinic'in ise böyle bir uluslararası performansı yok ama bu sene Hırvat Ligi'nde attığı 16 gol ile gol kralı oldu.

Hem oynadıkları takımlar ve giriştikleri rekabet hem de kaliteleri itibariyle, bu iki oyuncunun gittiği yol bana 90-92 yılları arasındaki Davor Suker ve Alen Boksic'in gelişimini hatırlatıyor. Onlara ne kadar yaklaşacakları meçhul tabi ama milli takım için arkalarındaki Modric, Rakitic, Kranjcar üçlüsünü de düşününce Hırvat potansiyelinin göz kamaştırıcı olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Etiketler: ,

1 Yorum:

Blogger muhder dedi ki...

ayağı kırık olsa da eduardo da parlak golcülerden. öyle olmazsa wenger o kadar parayı dökmezdi bu adama. avrupa kupasında olmaması hırvatları etkiler mi bilmem ama onu avrupa kupasında göremeyecek olmak beni çok etkileyecek. bu arada avrupa şampiyonasında hırvatlara dikkat...

22 Nisan 2008 17:51  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa