8 Şubat 2008 Cuma

Luka Modric



Eskiden Savicevic ve Suker, Dasayev ve Protasov beraber oynayabiliyorken, yani Yugoslavya ve SSCB dağılmadan önce, Slavlardan hem kulüp hem de milli bazda iyi ve iddaalı takımlar izleyebiliyorduk. Artık pek öyle değil, sadece oradan kopmuşları izleyebiliyoruz. Onlar da sürekliliği olmayan, yakalanan iyi bir jenerasyonu değerlendiren takımlar oluyorlar.

Hırvatistan gibi.

Boksic, Prosinecki, Boban, Suker, Jarni, Stanic'ten olusan 90 sonlarındaki kadrodan sonraki en iyi jenerasyonu yakaladılar. Babic, Srna, Petric, Vranjes, Olic gibi orta yaştaki oyuncuların yanı sıra futbolları henüz olgunlaşmamış olmasına rağmen Avrupa'nın önemli kulüplerinde oynayan Rakitic, Corluka, Eduardo, Kranjcar gibi oyunculara sahipler. İngilizleri Wembley'de yenebilecek kadar iyiler.

Hem o maçın, hem de bu jenerasyonun en sükseli ve yetenekli oyuncusu ise Luka Modric. Henüz ülke sınırlarını terketmedi, ama kontratı 2015 sonunda bitecek olan 23 yaşındaki oyuncunun adı sürekli İngiltere'nin hem de İspanya'nın başta Arsenal ve Barcelona olmak üzere en büyük kulüpleriyle anılıyor.

Ortasahanın ortasında oyun kurucu olarak oynuyor. Sağ ayağı daha usta belki ama solunu da yürümek için kullanmıyor, o ayağıyla da öldürücü paslar, şutlar çıkarabiliyor. Doğuştan gelen en önemli yeteneği sezgisi ve pozisyon almadaki başarısı. O kadar çabuk ve hızlı bitiveriyor ki olması gereken yerde, hayranlıkla izliyorsunuz.

Daha da önemlisi aynı hızı düşündüğünü uygularken de görüyorsunuz. Hemen kaptığı bir topla santrforu Mandzukic'e 60 metrelik bir pas atabiliyor ya da ceza yayı etrafında oluşan bir karambolde önünde kalan topu, bir topuk pasıyla hemen kanattaki arkadaşına atabiliyor.

Bir oyun kurucuda olması gerekenden fazlası var Modric'te. Hücumu kadar savunması da üst düzey. Ayağı yere yakın olandan kork demişler ya, 175'lik boyu ve inatçılığıyla pire gibi bir oyuncu. Birebir, omuz omuza girdiği bir savaşta ayakta kalan taraf oluyor genelde. Pozisyon alırken gösterdiği hızı ve kararlılığı, rakibinden topu kaparken de sergileyebiliyor.

Bunlara dinamizmi ve liderlik de eklenince Dünya klasında bir oyuncu oluyor Luka Modric.

Bütün bu yeteneklerini görmeniz için kariyer maçlarından oluşturulan bir kasete de gerek yok, herhangi bir maçını izlemeniz yeterli.

Modric 23 kez giydiği Hırvatistan formasıyla 3, 84 kez formasını giydiği Dinamo Zagreb ile 24 gole imza attı. Bu sene, geleceği çok parlak olan bir başka Hırvat ve takım arkadaşı olan santrfor, Mandzukic'ten bile golcü ve 10 gol ile takımını sırtlıyor.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa