4 Şubat 2008 Pazartesi

Michael Weiner ve Özür Dileyenler



Yeryüzünde görüp de benim cüssemdeki bir adamı korkutabilecek en nadide bakışlardan birine sahip Alman hakem Weiner. Alfred Hitchcock filmlerinden çıkmış gibi tıpkı, bir de Kaspars Kambala ve Şebnem Ferah vardır böyle bakabilen.

Neyse hakemliğine gelelim Weiner'in. Efendim Werder Bremen'in son 10 gündür üzerinde karabulutlar dolaşıyor. Önce Dortmund'a kupada kaybettiler, geçtiğimiz günlerde de Bundesliga'da Bochum'a ilk kez evlerinde mağlup oldular tarihleri boyunca. Mağlubiyete giden yolda Michael Weiner'in açık seçik ofsayt olan bir pozisyonda golü vermesi epey etkiliydi, üstüne bir de Naldo'yu attı oyundan.

Buıgün Werder Bremen'den özür dilemiş bu gol kararı için. Schaaf ise bu özrü kabul etmesine rağmen olgunluk göstererek kazanacak şansları yakaladıklarını belirtmiş ve oyuncularını hakem psikozuna girmekten alıkoymuş.

Aslında Four Four Two gibi leziz dergiler için güzel bir konu olabilir özür dileyen hakem listesi ve ince taşlamalar. Buna hakem şefleri de dahil edilebilir.

Benim aklıma gelen ilk özürcü hakem Polonyalı Ryszard Wojcik. Leeds United'ın fırtına gibi estiği zamanlar... Real Madrid'in Bernabeu'da Leeds'i 3-2 yendiği Şampiyonlar Ligi maçında Raul'un elle attığı bir gol. Sonrasında gelen özür.

Bu Şampiyonlar Ligi tarihinde bir ilkti. Kolay değil tabi, İngilizler yine bir "Tanrı'nın Eli" hadisesiyle kaybedince birşeyler yapılmalıydı.

Serdar Çakman'da hatalı bir karar sonrası Konyaspor'dan özür dilemişti çook eskiden, zira Konya'nın küme düşmesi an meselesiydi.

Varsa aklınıza gelen başka örnekler, yorumlara bekleriz...

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa