6 Şubat 2008 Çarşamba

Başın Öne Eğilmesin !



Biraz geç gelen bir mesaj olacak ama yine de taze sayılır. Hollanda'nın klasiğini bu sayfalarda işlemiş, anlatmıştık. Doğrusu kıran kırana, karşılıklı temponun olduğunu bir maç bekliyordum; ama kıran da tempoyu yapan da Ajax oldu. Hem de santra vuruşundan itibaren.

Feyenoord uzun süre sonra ligin genelinde başa güreşecek bir kadroya sahip dedik ama Feyenoord üzdü sevenlerini. İki takımın da bir başka Hollanda klasiği olan 4-3-3 formasyonunu oynadığı maçta Ajax parladı, F'noord söndü.

Makaay tek top alamadı, sağdan PSV'den tanıdığımız Beasley'in yandan yemişi kıvamından olan Slory ile zorlamaya çalıştılar sadece. Ajax'ın Gabri, Lindgren ve Perez'den oluşan 3'lü ortasahası, ileri 3'lü de Huntelaar'ın etrafında gezen Suarez ve Kennedy'nin de katılımıyla göz açtırmadı Feyenoord'un kağıt üzerinde daha iyi olan Landzaat, Gio, Hofs ve Chelsea'nin almaya çalıştığı De Guzman'a.

Feyenoord'da topla en çok oynayanlar savunmanın göbeğindeki Green ve eski PSV'li Hofland'dı. Green'i çevik ve cesur bir savunmacı arayan Türk takımları iyi izlemeli. Hollanda'nın savunması da topla epey haşır neşirdi. Heitinga perdeyi açtı, Vermaelen ve Verthongen de her fırsatta ileriye çıktılar.

Bu kadar hücum eden bir takıma karşı Hofland ve Green de dayanamadı, Huntelaar'ın değeri daha da arttı attığı 2 gol ile.

Bu kadar silik bir oyun 82/83 sezonunda Cruyff'lu Ajax'ın 8-2 kazandığı maçı hatırlattı doğrusu. Zaten Feyenoord oyuncuları da Gio Van Bronckhorst vasıtasıyla, Amsterdam Arena'ya gelen ve muhtemelen epey aşağılanarak Rotterdam'a geri dönmek zorunda kalan başta 1100 Feyenoord taraftarından ve tüm camiadan özür dilediler.

PSV şampiyon olursa Eredivisie play off maçlarında bu iki takımı gene izleyeceğiz gibi yoksa epey pekleyecek Feyenoord rövanş için.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa