6 Mayıs 2008 Salı

Taraftarın Milliyeti



Galatasaray maçı sonrasında Kezman'a tesis çıkışı bir taraftarın "are you player, are you a big player" söylenmesi malum. Medya, kulüp ve Fenerbahçeli taraftarın genelinin verdiği içli tepki de.

Aslına bakarsanız bu davranışın bizim gibi düşünce özgürlüğü ve ekonomisi pek gelişmemiş ülkelerde daha çok olduğunu düşünürdüm, bunlar genelde tribün gruplarının başının altından çıktığı için de pek sıcak bakmazdım onlara. Lakin kazın ayağı pek öyle değil gibi. Sadece bu sene PSG, Atletico Madrid ve son olarak Valencia futbolcularının yaşadığı deneyimler bile bunun öyle olmadığının göstergesi.


Mesela bugün Ivan Helguera başta olmak üzere Valencia'nın antrenman tesislerinde, 6-0 lık Barcelona mağlubiyetinin tetiklediği ve bir grup münferit taraftarın tepkisi vardı futbolculara. Taraftar oyunculara küfür ediyor ve sonrasında Helguera da topu taraftara doğru şutluyor, ardından iş antrenman çıkışı otopark alanına kadar uzuyordu izlediğim görüntülerde.

Kezman'a saldıran da münferitti.

Sanıyorum taraftarın milliyeti, sosyo ekonomik durumundan ziyade duygusal olarak ne kadar çöktüğü ve ne kadar alkol aldığınız önemli oluyor. Maraton Altın zengin adamı da olsanız farketmiyor.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa