25 Nisan 2008 Cuma

Parayla Saadet Olur



CFR Cluj'un tarihi Fenerbahçe kadar eski ama şu son birkaç seneyi gözardı edersek başardığı neredeyse hiçbirşey yok. 101 yıllık tarhleri boyunca sadece 9 sezon Romanya Liga I'de oynamışlar ve ligdeki rolleri düşmemekten öteye geçmemiş.

2002 yılında Árpád Pászkány kulübün hisselerini satın aldıktan sonra ise işler değişiveriyor. Kulüp 3 senede 3 lig birden çıkarak Liga I'e geri dönüyor. Takımın başına ise Romenlerin önemli futbolcularından Doriel Munteanu getiriliyor.

İntertoto Kupası ile birlikte dehşet bir sezon başlıyor. CFR, Atletic Bilbao ve St. Etienne gibi takımları eleyerek Intertoto finaline kalıyor ama Lens'e elenerek UEFA'nın kapısından dönüyor. Ligde ise 5. olunuyor.

Bir sonraki sezon ise Munteanu'nun istifası Cristiano Bergodi ile dolduruluyor. Kulübün Romen para babası sahibi Pászkány Güney Amerika ve Portekiz'den birçok oyuncu transfer ediyor. Sezon 3.lükle kapatılıyor fakat alınan bu oyunculardan asıl verim bu sezon alınıyor.

Takımda 7 Portekizli, 2 Brezilyalı ve 5 Arjantinli var. En kıymetlileri Lanus'tan alınan Cristian Fabbiani. 24 yaşında ve 190 boyundaki oyuncuyu Euro 2008'de de oynatmayı planlıyor Romenler.

Takımın en kıymetli Romenleri ise Trica ve Anca. 32 yaşındaki bu iki oyuncu takımda 9 ve 10 numarayı giyen oyuncular ve takıınm ligin bitimine 3 hafta kala Steaua Bükreş'in önünde lider olmasında önemli paya sahipler. Steaua'nın 2 hafta sonra deplasmanda Bükreş derbisi oynayacağını düşünürsek şampiyon olmaları işten bile değil.

Önümüzdeki sezon ŞL için Pászkány'nin harcayacağı paranın 50-60 milyon € olacağı tahmin ediliyor. Yeni bir Artmedia çıkışı görebiliriz belki önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi'nde, hele bir de Benfica ile oyuncu değişimi konusundaki protokolü imzalarlarsa...

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa