28 Haziran 2008 Cumartesi

Portsmouth Dockland Stadium



Alexander Gaydamak'ın sahipliğinde tepeye oynamaya başlayan Portsmouth'un yeni stadı bu resimdeki. Stadın yapımını Allianz Arena ve 2008 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak Beijing Stadı'nı da yapan Herzog & de Meuron üstleniyor. Horsea Adası'nda okyanusa nazır ve toplam 36,000 kapasiteli olacak stadın maliyeti 600 milyon £ yani neredeyse 1,2 Milyar $. Buna stadın olduğu kampüsün içerisindeki 10,000 kişilik eğlence ve şov merkezi de dahil. O merkezin içerisinde İngiliz Deniz Kuvvetlerine ait bir de dalış merkezi de olacakmış. Proje için öngörülen bitiş tarihi 2011.

Bir futbol stadı için en fazla ne kadar harcandı bilmiyorum ama sanıyorum bu en pahalılarından biri. Rus milyarderin bile finanse edebileceğinden fazla. Peki nasıl oluyor da yapılıyor ? Galatasaray'ın revize edilmemiş ilk Seyrantepe projesindeki yöntemle. Mevcut stadın olduğu araziye 750 konutluk bir site inşa edilecek, oranın satışından gelecek gelirle yeni stadın maliyetini amorti edecekler.

Etiketler:

2 Yorum:

Blogger Yağız Gönüler dedi ki...

Şu Allianz Arena bi bize el atmadıki..

30 Haziran 2008 13:42  
Blogger Cenky dedi ki...

Demek ki Galatasaray doğrusunu yapmış, eleştirenlere Gaydamak'a bak deriz artık. Yalnız artık o stadın yakınındaki eveler sanırım "Stad manzaralı" ibaresiyle falan satışa çıkartılır. Muazzam bir görüntüsü var.

30 Haziran 2008 15:15  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa