4 Temmuz 2008 Cuma

César Mendiondo ve Xavi Enriquez



Fenerbahçe'de garip şeyler oluyor. Parreira döneminde de kondisyoner olan ve alanında en iyilerden olan Santanna mesleki basiretsizliği sebebiyle, akıl hocalarının ne derece ehil olduğu belli olmayan Fenerbahçe yönetimi tarafından istenilmiyor. Zico'ya sen kal Santanna ile Edu gitsin diyorlar. Bunu diyenler 1 oy farkla göreve geldiğinde başkasının yönetimiyle çalışmak istemeyip kendi ekibini isteyenler. Zico elbette kabul etmiyor ve beraberce gidiyorlar.

Gelen isim Luis Aragones. Alaattin Metin vb... medya güvercinleri aracılığıyla getiriliş sebebindeki en büyük etkenin yardımcıları olduğuna dair pr çalışmaları yapılıyor. Bu yardımcılardan biri olan César Mendiondo'nun geleceğin Mourinhosu olduğu yazılıp çiziliyor. Mourinho'nun 42 yaşındayken Şampiyonlar Ligi kazanıp, Arsene Wenger ve Alex Ferguson gibi kurt teknik adamları tokatlamasını bir kenara koyuyorum. Hadi diyelim ki gerçekten Mourinho potansiyeli var Mendiondo'da. Ama şampiyon olamayanı gönderen Fenerbahçe'de, mevcut hocanın asistanına bağlı olarak gelecek planlaması yapıldığını düşünmek komik. Sanki ezelden beri Almanya Milli Takımı'ndaki gibi bir usta-çırak devri mevcut kulüpte. Doğrusu insanları buna inandırmayı rahmetli Banker Kastelli dahi beceremezdi. Oysa Fenerbahçeliler inanıyor.

César Mendiondo'nun kendisine gelince. Taktik ve maç planı geliştirme konusunda İspanya'da çok methedilen bir isim. Atletico Madrid'de Aragones ile çalışmışlığı var. Fakat onun gözü kulağı olan Xavi Enriquez'in Fenerbahçe'ye gelip gelmediği açıklanmadı. Asıl önemli olan isim Enriquez, zira İspanya Milli Takımı'nda Aragones'in yardımcılarında biriydi. Eğer Fenerbahçe yardımcılar konusunda bu kadar hassassa gelmesi gerekenlerden biri de bu isim. Ne yapar peki Xavi Enriquez ? Film çeker. Evet film çeker. Rakiplerin antrenman ve maçlarından kayıtlar yapıp video ve resimler hazırlar. Basit bir iş gibi gelebilir ama doğru filmi çekmek, resmi almak herhalde zordur. Yönetmenlik diploması olduğu için montajlarını da kendi hazırlıyor. Mendiondo ile değerlendirildikten sonra final cut versiyonları sabah kahvaltısından sonra futbolcular tarafından izleniyor. Bu filmlere katılım beleş ama zorunlu.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa