30 Haziran 2008 Pazartesi

Napoli Eski Günlerine



80'lerin sonu ve 90'ların başında unutulmaz bir takımdı Napoli. Maradona o takımın esasoğlanıydı belki ama bir adam vardı ki, bütün sportif yapılanma, transfer organizasyonlarını yapan kişiydi. Kuklanın ipleri asıl onun elindeydi. Blogda daha önce de yazdığımız üzere bu sene için Juventus'un yönetim kadrosuna transfer etmek istediği Pierpaolo Marino'dan başkası değil bu kişi. Aldığı kararlarla Napoli'yi bundan 20 sene önce olduğu gibi diriltip, tekrar Serie A'ya taşıyan yönetici, seneye Napoli'yi daha iyi duruma getirmek için kaldığı yerden devam ediyor. Serie A'nın ekonomik olarak pek iyi durumda olmamasına rağmen 25 milyon € para harcayabilmesi onun işinde ne derece usta olduğunu göstermeye yeter de artar bile.

Bu parayla 3 oyuncu aldılar ve onların en önemlisi de kulübün Arjantinsever geçmişine birebir uyan German Denis. Son 2 senedir kasıp kavuruyordu Denis ülke futbolunu. Nihayet kapağı attı Avrupa'ya. Kendine güveni de tam ki Corriere Dello Sport'a "hayalkırıklığına uğramayacaksınız" diyebilmiş. Marino'nun diğer iki transferi bu sene Sampdoria'nın milli takım için adı geçen açığı Maggio ve Palermo'nun savunmacısı Rinaudo. Hamsik, Lavezzi, Zalayeta, Gargano gibi yabancıları ve dinamik İtalyanlarıyla iyi bir takımlardı zaten. Kadroyu biraz daha genişletirlerse eski günler uzak değil.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger bRn dedi ki...

Zaccardo ve Barzagli Wolsburg'a, Biava'da Genoa'ya verildi.

Geçen sezon Biava-Barzagli oynadılar çoğunlukla araya Rinaudo biraz da Zaccardo karıştı bazen, başka stoperleri de yok zaten.

Rinaudo'nun Napoli'ye geçişi de tamamlanmış diye okudum birkaç yerde..

Savunmayı nerden ve nasıl toplayacaklar merak ediyorum. Bovo dönmüş, bi tane de Atalanta'dan getirmişler şimdilik...

1 Temmuz 2008 07:23  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa