29 Haziran 2008 Pazar

Almanya vs. İspanya



Ben dahil futbolseverler İspanya'nın kazanmasını istiyor bu gece. Almanların kazanmasından bıktı artık insanlar ve elbette İspanya'nın kazanamamasında da. Bir değişiklik lazım. Futbolun selameti açısından ise beklentim yok. Anti futbol oyunuyor denilen Almanlar İspanya'dan 1 gol az atmış sadece, iyi denilen savunmaları ise 3 fazla gol yemiş. Buna rağmen herşey iki teknik direktörün elinde, onların taktik ve stratejik çözümlemesi belirleyecek herşeyi.



Aragones'in Almanlara karşı hem oyuncuyken hem de teknik adamken yaşadığı kötü anlar var. 1965-66 Kupa Galipleri Kupası çeyrek final maçında Atletico Madrid ile Borussia Dortmund'a elenirler. 1974 Şampiyon Kulüpler Kupası Finali'nde de ise gol atmasına rağmen Atletico Madrid 120. dakikada yediği golle Bayern Münih ile berabere kalır. O zamanki statüye göre yeni bir maç oynanır ve Panzerler 4-0 ile kupayı alırlar. Hocayken de yaşadığı dramatik maçlar var. 1975-76 Kupa Galipleri Kupası yarı final maçında Hamburg'u ilk maçta 3-1 yenmelerine rağmne ikinci maçı 3-0 kaybederek elenirler. Yine 1979-80 UEFA Kupası maçında Dynamo Dresden'e iki maçta da yenilerek elenir takımı Atletico Madrid. Almanlara karşı ilk turunu 23 sene evvel oyuncu olarak elendiği Bayern Münih'e karşı Valencia ile alır ama bu kez de çeyrek finalde yine bir Alman'a, Schalke 04'e kaybederek elenir.

Löw ise bu konuda rahat çünkü ilk kez bir resmi maçta İspanyollara karşı mücadele edecek.



Aragones mecburiyetten oynattığı çift santrfor yerine David Villa'nın yokluğundan istifade Fabregas ile güçlendirilmiş bir ortasaha tercih edecek gibi. Bizim yaptığımız gibi Almanları pas manyağı yapmaları olası. Almanya'da da Ballack oynamayacak benim UEFA'nın resmi sitesinde okuduğuma göre. Almanların en zayıf yanı, rakipleri İspanya olmasından dolayı, savunmaları olacak gibi. Şu ana kadar yedikleri 6 gol ile pek güven vermemişlerdi zaten. Üstelik Metzelder de zaten turnuvaya ham geldi, Real Madrid'de doğru dürüst topa vurmadı. Mertesacker ve iki kenar beki de zaman zaman forvet gibi oynayabilen o hızlı ortasahaya karşı ne kadar başarılı olacak göreceğiz.

Maçın adamı adayım, şu ana kadar turnuvanın bana göre hayalkırıklığı olan Fernando Torres.

Etiketler: ,

1 Yorum:

Blogger muhder dedi ki...

Viva España..torres attı ve muhtemelen de maçın adamı seçilecek

29 Haziran 2008 23:38  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa