26 Temmuz 2008 Cumartesi

Günahkar Oğullar



Eren Derdiyok, Azar Karadaş ve Kennedy Bakırcıoğlu. Avrupa'da Türk olarak bilinen ama Türkiye'nın faydalanamadığı; sırasıyla İsviçre, Norveç ve İsveç için oynayan oyuncular bunlar. Kaliteli oyuncular. İlginçtir Türk takımlarının da Almanya'da oynayanlara gösterdiği ilgiyi onlara gösterdiğini görmedim, okumadım. Basit bir iki dedikodu haberi dışında. Bu ilgisizliğin ve Türk Milli Takımı'nda oynayamamanın sebebinin bu oyuncuların etnik kökenleri ve geçmişleriyle ilgili olduğunu duyuyorum. Bu ülkelere ailelerinin zamanında siyasi mülteci olarak gittikleri ve bunun sebebinin de ailelerinin PKK ile teması olduğundan bahsediliyor. Ne kadar doğru bilinmez ama akla yatkın gelmiyor da değil. Geçmişin günahlarını gelecektekilerin çekmesi ise haksızlıktan öte trajik...

Etiketler:

6 Yorum:

Blogger aşkın dedi ki...

Kennedy Bakırcıoğlu Süryani'dir.Süryaniler Hristiyandır ve dinleri yüzünden epey baskı görmüşlerdir.Cumhuriyet sonunda imparatorluğun çöküşünün verdiği paranoyayla farklı etnik - dini gruplara Türkiye'de hiç iyi gözle bakılmamış, homojen bir toplum hedeflenmiştir (6 - 7 Eylül olaylarını, Alevi olaylarını hatırlayınız).Süryaniler de baskılar sonucu çareyi göç etmekte bulmuştur.
Korucu olmaya zorlanan veya köyleri yakılan Kürtler de çareyi Avrupa'ya siyasi sığınmacı olarak göç etmekte bulmuştur.
İşin aslı budur.

26 Temmuz 2008 17:16  
Anonymous Adsız dedi ki...

bakırcıoğlu pkk ilişkisini bi kaç kez duymuştum.özellikle ailesinin isveç'te yönetici kadrosunda olduğu bile söylendi zamanında.açıkcası doğru değilse bile bu iddialar hem türk takımları hem onlar için buralara gelmemiş olmaları daha iyi olmuş kanaatimce.

27 Temmuz 2008 01:21  
Anonymous Adsız dedi ki...

dogruysa dogrudur pkklıysa aileleri yapıcak bişe yok.cunku tam tersini dusunun bi de.oyle olsaydı giydirmedik yer bırakmazdı medya.cok dogru hamleler yapılmıs bence bu adamlar da boyle bir risk varsa.

27 Temmuz 2008 04:45  
Blogger selaminko dedi ki...

eren derdiyok'un babasının ropörtajını görmüştüm televizyonda.türk milli takımında oynamasını istermiydiniz sorusunu istemem ifadesi ile geçiştirmişti.

29 Temmuz 2008 18:29  
Blogger Ömer Fatih KOÇ dedi ki...

güiza gelince hanımı hakkında trilyon tane şey yazdılar. doğrudur\değildir ayrı mevzuu. bu topçular türkiyeye gelirse basın peşlerini bırakmaz, ebeveyinlerinden farklı düşünseler dahi malzeme bittikçe manşetten girerler bu özelliklerini. kaldı ki 92'li batuhan her hata yaptığında elinin altına klavye olanın kusmaya başladığı "linç kültürü" meraklısı bir ülkede zor barınırlar.

eren derdiyok: "hakan abinin (yakın) yaptığı gibi ben gol atsaydım bende sevinmeyecektim" tarzı şeyler söylemişti. zaten euro 2008 sonrası sürekli türk takımlarından teklif beklediğini dile getiriyordu.

kennedy bakırcıoğlu ise cm 01/02 de sürekli banko oynattığım isimlerden birisiydi. (o zamanlar isveç te oynuyordu sanırım ucuza bitiriyordum transferini)

bu özelliklerini hiç bilmiyordum. insanın anne ve babasını seçme hakkının olmaması onu bazılarınca günahkar yapmamalı.

zaten dünyanın başına ne geldiyse bu yüzden gelmedi mi ?

"öteki" muhabbeti yüzünden ?

ayrıca "joma" güzel formalar üretmiş alper -blogger profiline baktım yaş 26 yazıyor- abi. fener jomaya yaptırsın formaları, şimdiklerden güzel olur. hemde ispanyol ekolü ;)

30 Temmuz 2008 01:48  
Anonymous Adsız dedi ki...

Kennedy dedinis gibi suryani dir. Zaten hammarbyden önce oynadi kulup, Assyriska, turkiye karsidir. Bence bu oyncuyu sakin almasinlar. Ailesi zaten Turk Dusmani!

Kendim isvcte yasiyorum ve buradaki tek hakike turk olan ust duzeydeki oyuncular Erkan Zengin (hammarby) ve Erkan Saglik (Sundsvall) dir. Zaten ikiside Turkiyenin U takimlarinda oynamislar.

Eren Derdiyok Kurt asilidir, avrupa sampiyonasinda Isvecli Muhabir söylde.

Azarida hic bilmem...

Bence Isvecliginden oyncu zaaten alinmas. Iy Isvecli oyuncular hemen yurtdisina transfer oliyor, kallanlarda is yok. Zaaten lig zayif, güclu takim yok!

Galatasaray buraya gönderseydi kiralik oyuncularini GARANTI her matchda oynarlardi ve ligin en iy oyunculari olurlardi!

8 Ocak 2009 15:52  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa