21 Eylül 2008 Pazar

Bi Çay Koy Gel Benitez


İspanya dışına giden İspanyol futbol temsilcilerini düşünüyorum gözüm kapalı...Gidip geri gelen ya da beklenen etkiyi yaratmayan çok. Gaizka Mendieta mesela. Son olarak da Juande Ramos. Sezon sonunda Luis Aragones de eklenebilir bu listeye. Başarılı olansa bir elin parmakları kadar. Sorulduğunda alacağınız ilk cevap Rafael Benitez olur. Diğer cevaplar da sanırım Benitez'in Liverpool'a getirdiği bazı İspanyollar olacaktır. Bu aynı zamanda Liverpool'un Premier Lig'de Benitez döneminde neden başarılı olamadığının, bir ikincilik dahi alamadığının da cevaplarından biri. Zira İspanyollar yaşamın hiçbir alanında lider bir millet olamamışlardır. Sözkonusu futbol olduğunda da değişen birşey olmuyor elbette. Liglerindeki kaliteye rağmen modern zamandaki en büyük ulusal başarıyı henüz alabildiler. Şampiyon olan, Avrupa'yı sarsan takımların çoğunda sürükleyenler yabancılardı. Di Stefano, Puskas, Hugol gibilerinin arasına Raul'u sıkıştırabildiler ancak. Barselona ise en güzel günlerini Hollandalılarla geçirdi. Şimdi küçük bir Arjantinli'nin eline bakıyorlar.



Rafael Benitez'in takımında o da yok. Torres, Kuyt ve biraz Xabi Alonso'yu toplasak eder belki. Buna rağmen senelerdir standardın biraz üzerinde, heyecan yaratmayan, Portsmouth, Boro, Villa gibi takımlarda oynayacak isimler alınmaya devam ediyor. Genç olarak alınan oyuncular da Lucas ve Ryan Babel dışında Liverpool kalibresi için vasat. Slovak Skrtel bana sorarsanız Vidic kalitesinden uzak. Chelsea'deki Ivanovic gibi opsiyon olacak bir oyuncu. Getirdiği İspanyollar da İspanya Milli Takımı'nın esasoğlanı değil. Torres ve biraz Xabi Alonso dışında da hepsi La Liga'da Villareal'in dahi bankosu olamayacak adamlar. Silva değil Riera transfer ediliyor mesela.



Peki kadrosunu yerin dibine soktuğum aynı Liverpool nasıl oluyorda boyuna Şampiyonlar Ligi finali oynuyor ? Steven Gerrard ismi birşeyler uyandırır sanırım. Etrafına dizeceğiniz 10 oyuncu ile 1,5 ay devre arası olan, 2 haftada bir oynanan 6'sı eleme toplam 12 lig ve 1 final maçından oluşan bir organizasyonu kazanmak; bunun yarısı kadar devre arası ve 3 katı maç sıklığına sahip bir organizasyonu kazanmaktan daha kolay tabi. Benitez de kolay olanı seçiyor. Neden 19 sezonuk bir musibetle uğraşsın ki ? Yanarım yanarım İngiltere'nin en iyi oyuncusunun bir Premier Lig şampiyonluğu dahi göremeden futbolu bırakacağına yanarım. Ben olsam şimdiden "bi çay koy gel Benitez" demiştim.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger aşkın dedi ki...

Turnuva organizasyonlarında defansif takımların kazanma şansı daha yüksek.Gol yenmezse bir şekilde atılan bir gol bile tur getirir.Liverpoolular Cl için buna eyvallah diyorlarsa Premier Lig'i sonsuza kadar unutsunlar.

21 Eylül 2008 17:51  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa