14 Ekim 2008 Salı

Unutulmaz Göğüs Reklamları


Four Four Two'nun bir sayısında Türk takımlarının göğüs reklamlarıyla ilgili güzel bir bölüm vardı. Unuttuğum birçok markayı hatırlatmakla kalmamış, her formanın göğsünün tek tip olmadığı ve o markaların o takımlarla kimlik bulduğu zamanlara da gitmiştim. Emlak Bankası'nı çok severdim mesela. Onların yaptığı evlerde oturmak isterdim, sırf Fenerbahçe göğsünde taşıyor diye. Rahim Abi vardı mahallede, Beko televizyon alırdı Beşiktaş göğsünde taşıdığı için. Galatasaraylı sıra arkadaşımın kalemleri Adel markaydı. Marshall ile Galatasaray birlikteliğidir bunun son örneği nazarımda. Şimdiki gibi hepsini kapatmıyordu yani o zaman dev bir şirket. Endüstriyellikten sıkılsak da tadındaydı o zamanlar. Hülasa önemlidir göğüs reklamları, hem kulüpler, hem de markalar için.



Bazılarının hikayesi ise dokunaklıdır. İlk aklıma gelen Benq'dur bu minvalde. Real Madrid'in Raul, Zidane, Robinho, Beckham gibi yıldızlarla dolu olduğu sezon yeraldılar Los Galacticos'un formalarında. 5 senelik bir anlaşmaydı. 1. senenin sonunda iflas ettiler. Real Madrid bwin ile yoluna devam etti.



Parmalat vardı mesela. Hem kendi büyümüş, tanınmış hem de Parma'yı büyütmüştü. UEFA Kupası, Kupa Galipleri Kupası, Süper Kupa, İtalya Kupaları kazandılar. İtalya'nın bir dönem en büyüğü olacaklardı neredeyse. Juventus, Milan, Inter ile aşık atıyorlardı. Parmalat'ı sarsan kriz ile Parma da aynı trene bindi. Gilardino'dan gelen para dahi Serie B'ye gidiş trenini durduramadı. Şu sıralar ligde durumu gayet iyi giden West Ham da XL firmasının raydan çıkışıyla benzer bir yola girebilir. West Ham formasının göğsünde 2. sezonlarını dolduramadılar krizden ötürü. Siirt Jetpa, Jet Fadıl, Proton arabalar vardı bir zamanlar bizde de. Sahi ne oldu onlara ?

Etiketler:

9 Yorum:

Blogger Spicoli dedi ki...

real madrid`de teka vardi bir dönem. tehey. Manchester`daki sharp bir de.

15 Ekim 2008 01:38  
Blogger jose dedi ki...

Galatasarayın 90'lı yıllarda gıydıgı Show Tv reklamıda unutulmazdır

15 Ekim 2008 01:40  
Blogger ihk dedi ki...

bir yanlışlık olmuş galiba. benq iflas etmedi. işe devam ediyorlar. siemens'in cep telefonu bölümünü aldıktan sonra orada bazı kanunsuz işler oldu. avrupa piyasasında büyük darbe yediler. ama hala üretim yapmaya devam ediyorlar.

15 Ekim 2008 05:32  
Blogger Vladivostox dedi ki...

aslında west ham'ın işi, XL'in batmasından ziyade kulübün sahibi ismini şimdi hatırlayamadığım izlandalı iş adamanın izlanda'daki bankası Landesbanki'ye devletin el koymasıyla zorlaşabilir. para muslukları biraz kısılabilir yani...

15 Ekim 2008 09:46  
Blogger aşkın dedi ki...

Chelsea - Autoglass
Zola - Matteo - Stanic - ...

15 Ekim 2008 16:29  
Blogger Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

Rifle,Proton,Emlak Bankası

15 Ekim 2008 19:53  
Blogger murarty dedi ki...

http://www.classicfootballshirts.co.uk/

Bu sitede bayağı bir nostalji yapabilirsiniz.

15 Ekim 2008 20:51  
Blogger Bitola'lı dedi ki...

benq batmadı yalnız cep telefonunda siemens le birleşti ve daha sonra real benq yerine siemens mobile reklamıyla çıktı maçlara birkaç yıl..

16 Ekim 2008 01:16  
Blogger L dedi ki...

hocam bir düzeltme yapayım,benq'nun reklam olduğu sezon, zidane yoktu takımda. diğerleri evet ama, zizou yoktu.

20 Ekim 2008 16:13  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa