3 Kasım 2008 Pazartesi

Kör Talih



Bir takım nereye kadar kendisiyle mücadele edebilir ? Onun cevabını arar gibiydi Napoli. Önce ortasahadaki en önemli oyuncuları olan Hamsik'i sakatlığa kurban verdiler, sonra sağ kanat oyuncuları Maggio'yu hakem Rocchi'ye. Yetmedi bu kez savunmanın en iyi oyucusu Santacroce sakatlık nedeniyle oyun dışında kaldı. Bütün bu kör talih zincirinin son halkasını santrfor German Denis kendi kalesine gol atarak tamamladı. Buna rağmen müthiş bir cesaret ve kararlılık örneğiyle oynamaya çalıştı Napoli. Kaleci Iezzo sınırlarını zorladı. Kaka kaçırmadı, Iezzo kurtardı. Penaltı da zaten penaltı değildi.



Napoli cephesinde Gargano hayalkırıklığı yarattı ben de ama Lavezzi'yi izlemeye doyamadım. Gattuso'nun bütün çirkefliklerine ve takımının yaşadığı bütün zorluklara rağmen muazzam bir oyun oynadı. Lider oyuncu olabileceğini gösterdi. Hamsik çıktıktan sonra takımın sahadaki tek şefiydi. Kenarlara çıkarak aldığı toplarla oyunu kurmaya çalıştı, Milan'ın baskı kurduğu anlarda Napoli'ye nefes aldırdı. Maç 11-11 oynanırken 2 de tehlikeli şut attı Milan kalesine. Maradona verdiği sözü tutmalı ve Arjantin Milli Takımı'na Napoli'den bir ismi, Lavezzi'yi çağırmalı. Napoli'yi Serie A'da üst sıralara oynaması için biraz daha kadro genişliği lazım diyerek bağlayalım.



Milan'a gelince. Ancelotti benim maç öncesi fikrimi paylaşmıyordu. Noel ağacı dizilimi yani 4-3-2-1 ile çıkardı takımını. İleride Pato yerine Kaka ve Ronaldinho ile desteklenen Borriello tercih edilmiş. Zambrotta sağ bekte, Jankulovski sol bekte oynuyordu. Napoli'nin 5'li ortasahasına karşı da sert ve sağlam Ambrossini, Gattuso ve Seedorf sigorta olarak savunmanın önünde. Bu üçlü bir mucize yaratıp hücum oynamayı başaramayınca bütün yük Kaka, Ronaldinho ve Borriello'ya kaldı doğal olarak. Ronaldinho bütün topları ezdi, maç boyunca duran top kullanmak dışında bir işe yaramadı ama yine de sambasını yaptı. Borriello bu çapta bir takımın oyuncusu değil. Kaka ise penaltı kaçırmasına rağmen bana kalırsa hala Milan'ın herşeyi. 4,5 sene sonra Serie A'da lider oldular. Velakin bu kadroyla, özellikle de savunma ve forvet mevkisindeki alternatifsizlikleriyle, bunu sene sonuna dek sürdüreceklerini sanmıyorum. Bir de Beckham uğursuzu var ki, onu hiç saymıyorum...

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa