24 Kasım 2008 Pazartesi

Schweinsteiger ve Podolski



Almanlar Euro 96'yı kazandıktan sonra girdikleri futbol darboğazı, hem milli takım hem de Bundesliga'nın geriye gidişi henüz çok taze. Klinsmann, Möller, Hassler, Sammer, Kohler, Köpke gibi oyuncuların yerlerini ne Fransa 98 ve ne de Euro 200o'de tam anlamıyla dolduramamışlar, bu turnuvalarda standartlarının epey altında kalmışlardı. Özellikle santrfor hattında yaşadıkları nesil sorunu ülkeyi devşirme oyunculara kadar sürüklemiş, Asamoah gibi bir adamı dahi denemek zorunda kalmışlardı. Bu süre zarfında namusu kurtaran adam ise uluslararası tek üst düzey oyuncuları olan Michael Ballack oldu. Sonrasında Klinsmann ve Löw ikilisinin göreve gelişiyle birlikte başka bir nesle doğru geçiş yaptılar. O neslin en önemli cevherlerinden ikisidir Lukas Podolski ve Bastian Schweinsteiger.



Schweinsteiger Bayern'in kaliteli ortasaha üreten altyapı ekolünden gelen bir değer. 14 yaşında kulübe ayak basan, tüm yaş kategorilerinde performans gösteren ve Ottmar Hitzfeld ile henüz 18 yaşındayken A takımda forma bulmuş komple bir ortasaha oyuncusu. Rıdvan Dilmen tonlamasıyla ortasahanın neresine koysan oynar. Dripling yapar, adam eksiltir, şut atar, devamlılığı yüksek, pas alışverişi iyi, duran toplarda fena değil. Haliyle de son 2 turnuvadır yükselişe geçen Alman takımının vazgeçilmezlerinden. Almanların Nedved'i diyorum ben ona.



Lukas Podolski de Schweinsteiger ile aynı jenerasyonun adamlarından. Onun hikayesi Köln'de başlıyor. O da altyapısından geldiği Köln'ün formasını tıpkı Schweinsteiger gibi henüz 18 yaşındayken giyiyor. Köln ile gol krallığı yaşıyor, Almanya'da 1971 yılından beri her ay düzenli olarak verilen en güzel gol ödülü olan Tor des Monats ödülünü 8 kere kazanarak Klinsmann, Gerd Müller, Rummenigge, Rudi Völler, Fischer gibi sembolleri geride bırakıyor. Üstelik bunu 27 ayda yapmayı başarıyor. Almanların harika çocuğu olarak Klose, Kuranyi filan derken Almanya forveti de ona emanet ediliyor.



Her iyi Alman futbolcu gibi bu iki oyuncu da sonunda Bayern de buluşuyorlar doğal olarak, fakat diğerlerinden farklı olarak Bayern'i de aynı anda, kış transfer sezonunda terkedecek gibiler. Schweinsteiger'in kontratı sezon sonunda bitecek. Bayern ondan para kazanmak derdinde. En büyük taliplisi Juventus. Benim tarzlarını çok benzettiğim Nedved'in yerini doldurmak için sene başından bu yana uğraşıyor İtalyanlar. Net 3,5 milyon € yıllık ücrete bu iş olacak gibi. Tabii Milan ve Real Madrid dedikoduları doğruysa rakam daha da yükselebilir. Podolski ise Toni, Ribery ve Klose'nin gelişi ile Bayern'deki yerini kaybetmişti. Sezon başında ayrılması bekleniyordu ama Klinsmann ile sezona iyi başlanıp umutlanmıştı, şimdi gene yedek. Bir de London Donovan hikayesi var. Kesin olarak devre arasında ayrılacak. Demeçler veriyor bu yönde. İlk opsiyon transferindeki bir anlaşma sebebiyle Köln'e ait ama Daum'un ona ayıracak 15 milyonu olduğunu sanmıyorum. Manchester City ve Tottenham daha uygun alıcılar. Bayern yerlerini nasıl dolduracak asıl merakım odur. Devre arasında göreceğiz.

Etiketler:

1 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

podolski fener'e!

24 Kasım 2008 20:08  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa