17 Kasım 2008 Pazartesi

VFB Stuttgart ve Manuel Fischer



2 sezon öncesinin şampiyonu VFB Stuttgart bu sene Bundesliga'da dökülüyor. Takımın en değerli oyuncusu Mario Gomez de bir an evvel topuklamak derdinde. Artık o da eskisi kadar özverili değil. Bu yüzden de kulüp ve hocası Armin Veh tarafından da açık açık eleştiriliyor. Peki ya kulüp ve teknik kadrosu? Onlar işlerinde ne kadar başarılılar ? Mesela takımdaki oyuncuların potansiyelleri hakkında ne kadar isabetli karar verebiliyorlar ? Joachim Löw İngiltere ile oynanacak hazırlık maçına 3 yeni oyuncu çağırdı. İkisi ligin tepesindeki Höffenheim takımından. Stoper Marvin Compper ve sağ bek Andreas Beck. İki oyuncu da Stuttgart'ın yetiştirdiği ama yetersiz bulunarak gözden çıkarılan oyuncular. Höffenheim'ın kadrosunda VFB Stuttgart altyapısı alan bir oyuncu daha var. O da savunma oyuncusu ve takımın önemli taşlarından Matthias Jaissle.



Stuttgart'ın avucunun içerisinde olup da faydalanamadıkları ve şimdi Bundesliga'nın kalburüstü oyuncusu konumundaki futbolcular sadece bunlarla da sınırlı değil. 5 senedir Karslruhe'nin kalesini koruyan ve kulübün diriliş sürecinin önemli rol adamlarından Markus Miller henüz 18 yaşındayken Gottlieb-Deimler Stadı'nda maça çıkıyordu. 20 yaşında yol verdiler, şu an 26 yaşında ve bana göre Bundesliga'nın en iyi kalecilerinden biridir. Miller kadar kaliteli olmasa da şu an Wolfsburg'un kalesini koruyan Benaglio da henüz 19 yaşındayken Stuttgart'ın elinden geçmiştir. Wolfsburg'un gelecek vaadeden ortasaha oyuncusu Christian Gentner de Stuttgart'ın altyapısından yetişmiştir. Yunan Amanatidis'i keşfedip de yararlanamayan da Stuttgart'tır.



Hülasa VFB Stuttgart dibine ışık vermiyor pek son senelerde. Hildebrand, Hinkel, Kuranyi dönemleri geride kaldı. Gomez yuvadan uçmaya çok yakın ve eldeki yegane ofansif adam da 19 yaşındaki Manuel Fischer. 2005 - 2006 yılında Almanya'nın U17 takımıyla 13 gol atarak bu alandaki rekorun da sahibidir. Ama onu da kaçıracak bu gidişle Stuttgart. Zira Fischer'in o dönem ki takım arkadaşlarından Marko Marin A Milli Takıma kadar yükseldi, Kroos da Bayern rotasyonunda epeyce yer buluyor. Fischer ise Olcan Adın kıvamında hala.

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger Borges dedi ki...

Bir de Beck var. Gerci 3 milyon üzeri bir para kazanildi oyuncudan , bir kazanc söz konusu ama sezon basi geldi Hoffenheim'a ve kayip derim ben kazanctan ziyade. Cok iyi bir kanat oyuncusudur.

Yine de Gomez tutuyor ayakta sorun sadece su. bu adam her mac iki-üc gol atamaz . Cok ipten aldi, cok gol atti, attirdi.. Hitzslperger de yedege cekildi. Yildiray yok.. ise yaramaz gibi gözüken ve fakat gecen hafta muthesem performans gösteren DI Salvo'yu da ariyorlar.. Bedevaya gitti Karlsruhe'ye..

bariz bir Kadro sikintisi cekiyorlar. Benim buranin takimi Fürth besliyordu onlari her daim. BU sefer olamadi gibi.. Bu kaosdan nasil cikacaklar bilemiyorum ama bir daha Sampiyon olma ihtimali bir üc-dört sene yok gibi derim ben bu takimin..

17 Kasım 2008 23:19  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa