9 Aralık 2008 Salı

FC Fossombrone



Fossombrone İtalya'da 10000 kişinin bile yaşamadığı bir kasaba. FC Fossombrone isimli bir futbol takımları da var. 1949 yılında kurulmuşlar. İtalya'daki 6.lig olan Eccellenza'da mücadele ediyorlar ve hiçbir başarıları yok. Velakin 2006 yılından beri neredeyse tüm İtalya'nın, modacıların ve endüstri kuruluşlarının bildiği bir kulüp olmuşlar. Hikayesi çok ilginç. Dirk Bikkembergs adında Belçikalı bir moda tasarımcısı üretim yaptığı Fossombrone kasabasındaki bu takımı satın alıyor. Amacı kulüpteki oyuncuları kendi kreasyonlarının tanıtımında kullanmak ve kulübe maddi katkıda bulunmak. İlk iş takımın başına profesyonel bir teknik adam getiriyor, ardından da takımın herşeyini baştan aşağı değiştiriyor.





Takımın formasını, antrenman ve maç sonrası giysilerini, kramponlarını, donlarını, stadyumdaki yedek kulübelerini... Tasarım yapılabilecek ne varsa. Bikkembergs daha sonra bütün kreasyonlarını takım üzerinde test etmeye başlıyor. Bütün reklam ve pazarlama medyalarında ve dahi podyumda da oyuncularını kullanıyor. Böylece kulübün de adı yayılmaya başlıyor. O denli başarılı oluyorlarki herkesten sponsorluk teklifleri alıyorlar ve nihayetinde de Samsung markası formalarına göğüs reklamı oluyor. Sadece Pazar öğlenleri top oynamaya alışmış bir takım ve kasaba için bunlar muazzam değişimler. Sahaya da olumlu yansıyor bu değişim. Şu an Eccellenza'da en yakın rakiplerinin 8 puan önlerinde lider durumdalar. O güzelim formaya da Serie D yakışır hani. Açık ara şu ana kadar gördüğüm en güzel forma bu...

Etiketler:

5 Yorum:

Blogger Consigliere dedi ki...

Alper abi süper tasarımmış ayakkabılarla da mükemmel uyum oluşturuyor yeni Hoffenheim geliyor desenize.. =)

9 Aralık 2008 15:44  
Blogger Parma Maniac dedi ki...

Bikkembergs'in futbola ilgisini bilirdim, hatta futbol forması gibi arkasında Bikkembergs ve 11 numarası olan bir tişörtünün de sahibiyim ama böyle bir hadiseden hiç haberim yoktu.. Çok güzel ayrıntıymış, forma da hakikaten inanılmazmış.. Takımın ismi de çok janjanlı.. Kült takım olabilir bunlar birkaç seneye..

9 Aralık 2008 16:28  
Blogger Mucoid dedi ki...

Donuna kadar değiştirmiş harbiden ya..:D

11 Aralık 2008 09:31  
Blogger McDennis dedi ki...

Simdi bu takim bir store acarsa, satiLacak forma sayisi maksimum (kasaba nufusu) 10,000 iken, su anda bu formayi aLmak isteyen miLyonLar vardir heraLde..
Ikinci formaLari da cok iLginc.
Wikipedia'dan gorebiLirsiniz..

13 Aralık 2008 15:16  
Anonymous Adsız dedi ki...

simdiye dek gordugum en guzel forma!! bikkembergs'in web sitesinden online store kismina girip forma siparisinde bulunabilirsiniz..hali sahada iyi hava yapar bu forma=))

16 Aralık 2008 00:33  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa