19 Ocak 2009 Pazartesi

Başa Bela Proje



Yakın tarihte her mevkiden efsane bir Barcelona oyuncusu sayarım, kale hariç. Kaleci mevkii için hiçbir zaman kulübün şanına yakışır bir adam bulamamışlardır bana göre. Modern kalecilik nosyonlarının çoğundan bihaber Rüştü'yü dahi denemişlerdi kalelerinde. Kendi dertleri yetmezmiş gibi üstüne bir de Real Madrid San Iker'i çıkarınca, kaleci konusundaki takıntıları iyice ortaya çıkmış ve zorlama bir hamleyle kaleye altyapıdan gelen Victor Valdes'i yerleştirmişlerdi. Maç kaybettiren hatalarına rağmen ısrar ettiler Valdes de, ve ortalamanın biraz üzerinde bir kaleci olmayı da başardı. Ben pek umutlu olmasam da alacak yolu var hala Valdes'in; fakat Barcelona'da mı alacak o yolu belli değil. Bu özçocuk takıntısının farkında olacak ki 2010 yılında bitecek kontratının yenilenmesi için senelik 9 milyon € istiyor. Bu Casillas'ın Real Madrid'den aldığı parayla aynı. Alın size proje demek istiyorum. Barca da boş durmuyor bu arada. İspanya U-21 kalecisi Asenjo için bastırıyorlar. Valladolid de oynuyor...

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger Tuncer YILDIZ dedi ki...

Aslinda barselonanın kale boş oynaması hakkaniyet ve maçın çekişmeli geçmesi açısından hoş bir ayrıntı. Hücumda insanlık tarihinin en büyük gücüne sahipken bile kaleye hasbel kader gelecek birkaç topun gol olabilme ihtimalini sevdim ben. Zar zor dengede, 1-0 önde giden bir maç her an berabere bitebilir Valdez'in ani bir hareketiyle. Filmin sonunun sürprizli olması reytingi de arttırır.

Valdez'in futbolu sürprizlere biraz daha açık hale getirmesinin ötesinde kaleciyi aşağılamak Barselonanın tribün geleneği olduğu için yıllardır yüksek konsantrasyon gerektiren bu mevkide kimse dikiş tutturamadı. Rüştünün bahanesi bu değildi tabi ki, başarısızlığı kalecilik temel disiplininden bihaber olduğunun farkına biraz geç varmasından kaynaklı. Valdez'in kaleye geçmesi de bu aşağılama geleneği ve kalede dikiş tutturamayan bir dolu kalecinin vesilesi. Yıllarca bizdeki "nerde can, hani olcan" klişesinin benzerini "Koca katalunya'da bir kaleci çıkmıyor mu" şeklinde yaşatan katalan taraftarlara "Alın size kakalan(katalan), bunu da aşağılayın" diyen Barselona yönetiminin bu kaleci değirmenliğine dur deme ihtiyacı da Valdez'in kaleye geçme sebeplerinden.

Allah yarattı diyip tipine birşey demeyeyim keza iyi kaleci olmak için tip gerekli diye bir kaide yok kural kitabında. Bu adam hem iyi kaleci değil hem tipsiz. Elle tutulur tek yanı kakalan olması, onun da bedeli 9m€ eder mi yoksa bir kakalan dünyaya mı bedel göreceğiz.

19 Ocak 2009 14:19  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa