23 Ocak 2009 Cuma

Bundesliga'da Nike



Yenilik konusunda öncü olan ve herşeyi standardize etmeyi seven Almanlar nedense yıllardır Bundesliga'da tek tip bir top kullanmıyor. Misal Rummenigge topun fark yarattığına inanmadığını belirtiyor açık açık ama işin ucunda da fena sayılmayacak bir para var. EPL senelik 7 milyon € gelir elde ediyor mesela bu sponsorluktan. 2010 - 2011 senesinden itibaren Almanların da bu uygulamaya geçeceği konuşuluyor. İhalenin Adidas'ta kalması kimseyi şaşırtmaz. Peki ya en büyük rakibi Nike alırsa ne olur ? Bu savaşta tarihi bir gol atmış olurlar bana kalırsa. Zaten eskisi kadar da dominant gözükmüyor Adidas Bundesliga'da. Bayern, Schalke, Hamburg, Leverkusen olmak üzere toplamda sadece 4 takımın forma sponsoru durumundalar. Nike ise Hertha Berlin, Borussia Dortmund ve Wolfsburg olmak üzere 3 kulübe forma tedarik ediyor.

Etiketler:

3 Yorum:

Blogger muhder dedi ki...

topun yarattığı farklılık üzerine birşeyler karalamıştım, rummenigge bana masal anlatmasın

http://www.derinlemesinepas.com/index.php?option=com_content&task=view&id=194&Itemid=27#comments

23 Ocak 2009 01:53  
Blogger MARADONADONI dedi ki...

adidasın sadece bayern munihe sponsor olması yetmez mi?

23 Ocak 2009 16:15  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Bayern'e sponsor olmak ekbette en değerlisi ama Adidas'ın kontrolünde olan bir yere Nike'ın girip güçlenmeye başlaması ve orada yer etmesi ciddi bir hadise. Hafife alınacak birşey değil.

Şarabın British publarda viskiye, biraya tercih edilmesi gibi birşey. Kraliyetin hala viski tercih etmesi onu hala milli içki yapmaya yetmeyecektir...

24 Ocak 2009 01:35  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa