19 Ocak 2009 Pazartesi

Fortis Türkiye Kupası



Kupa Galipleri Kupası lağvedileli ve UEFA Kupası ile birleştirileli beri ülke federasyonlarının düzenlediği kupaların tarihten gelen prestijleri dışında bir esprisi kalmadı. Hele yoğun maç trafiği olan Şampiyonlar Ligi kulüpleri için tam bir angarya konumunda. Bir derbi filan olmadığı sürece içerisinde final geçen turlara kadar çoğu takım rotasyonda az oynayan oyuncularla ilerlemeye çalışıyor kupada. Bizimki de pek farklı değil. Fakat turnuvanın kuralları zaten angarya olan bu kupayı iyice çekilmez hale getiriyor. Eleme üsulüyle oynandığında Lüleburgaz, Pendik gibi efsaneler yaratan ve bir nebze heyecana hasıl olan kupa, bu formatıyla ve derbi maçı olmadığı sürece keçiboynuzu tadının ötesine geçemiyor. Buna rağmen Federasyonu tebrik etmek lazım, iyi pazarlıyorlar bu garabeti. Zira benim gözümde bu kupayı anlamlı ve özel yapan tek şey Fenerbahçe'nin 20 küsür senedir alamamış olması. Bir de ligde başarılı olamayan büyük kulüplere amorti olması. Başka ne özelliği var şu haliyle ? Varsa fikri olan yorumlara alalım. Velakin yine de es geçmemek lazım, çeyrek final eşleşmeleri belli olmuş. Nasıl bir usül ise aynı gruptaki 4 takım yine birbiriyle eşleşmiş. O halde ne anlamı oluyor grup maçı oynayıp, klasmanı 1. bitirmenin ? sorusuyla postu bağlayalım. Gerisini Fortis Bankası düşünsün artık.

Fenerbahçe

-

Bursapor

Galatasaray

-

Sivasspor

Antalyaspor

-

Beşiktaş

Denizlispor

-

Ankaraspor

Etiketler:

2 Yorum:

Blogger ERKUT dedi ki...

grup komedisinin son versiyonu eşleşmeler olarak karşımızda.Tahminim yetkililer acaba daha nasıl anlamsızlılara imza atarızın hesabındalar.

19 Ocak 2009 15:03  
Blogger Tuncer YILDIZ dedi ki...

statü belli, grubu 1. olarak bitiren takımlar aynı grubu 2. olarak bitiren takımlarla maç yapar.

Son 4 takım aynı grubta bulunmadıklarından bu takımlara tekrar grup yaptırıp 6 maç sonunda grup puan durumuna göre 1-4 2-3 eşleşmeli eleme yapılırsa da uleb nba elemeleri filan solda sıfır kalır. Final-4 tarzı kupa elemesi. Seneye kupa başlamadan bir de oyuncu havuzu ve draft sistemi konursa tadından yenmez aşure haline gelir kupa.

Fortis'in mali durumu göz önüne alınınca seneye albaraka türk kupası da olabilir bu kupanın adı. Ya kısmet.

19 Ocak 2009 16:02  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa