24 Ocak 2009 Cumartesi

İmkansız Goller: Alessandro Del Piero



1994 - 95 sezonu. Juventus 85-86 sezonundan beri şampiyon olamıyor. Şimdilerde bela okunan Moggi - Giraudo ve Bettega üçlüsünün debut sezonu. İlk icraatları da Juventus'a son Scudetto'yu kazandıran Trapattoni'yi görevden alıp; yerine tecrübesiz ama bir evvelki sezon Napoli'yi UEFA Kupası'na taşımayı başaran Marcelo Lippi'yi getirmek. Yapılan en büyük transferler de Fransız Didier Deschamps ve Hırvat Robert Jarni. Del Piero da Tacchinardi ve o sezon elem bir şekilde vefat edecek olan Fortunato ile birlikte takımın bel bağlanan gençlerinden. Sezona gayet iyi başlamış Juve. Milan ve Inter dökülüyorlar.Şampiyonluktaki rakipler Parma, Roma ie Batistuta ve Rui Costa'nın sürüklediği Fiorentina. 12. haftada, 4 Aralık 1994 tarihinde şimdi Juventus'u çalıştıran Ranieri'nin o Fiorentinası ile oynuyorlar. Aralarında 4 puan fark var ve Juventus lider. Galip geldikleri takdirde Fiorentina safdışı kalacağı gibi; o haftaki maçlarını kazanan Parma ve Roma'ya olan avantajlarını da koruyacaklar.Fakat Ciro Ferrara, Di Livio, Conte, Deschamps gibi oyuncularından yoksunlarken, olabilecek en kötü senaryolardan biri daha gerçekleşiyor. Takım kaptanı Roberto Baggio hafta içerisinde sakatlanıyor. Yerine 10 numaralı formayı giyecek isim ise doğru dürüst maç tecrübesi olmayan Del Piero.

Maça da çok iyi başlıyor. Juventus'un maçta yakaladığı ilk ciddi pozisyon onun sağ kanattan kestiği topla doğuyor. Porrini'nin kafasına konduruyor Del Piero topu. Fakat Toldo spiker klişesiyle aynı güzellikte çıkarıyor. Juventus durmuyor, Ravanelli cezayayına yakın bir yerde oluşan bir karambol esnasında tüm Fiorentina savunmasını ekarte ediyor. Kaleci Toldo'yu da geçiyor ve boş kaleye topu yuvarlıyor. Sevinmeye taraftarına koşmaya hazırlanırken, Marcio Santos'un topu çizgiden çıkardığını görüp dizlerinin üstünde kalakalıyor.

Bundan sonra devreye kadar atamayan atarlar. Sousa'nın savunmadan çıkarken kaptırdığı top Robbiati'nin önünde kalıyor. Soluyla hemen Batistuta'ya oynuyor Robbiati. Kaleciyle karşı karşıya kalıyor Batigol ama topu biraz sağına açıyor, cılız da olsa şutunu atmayı başarıyor. O şut birbiriyle yumak olan kaleci Peruzzi ve Carrera'dan dönüyor. Dönen topa Baiano kayarak dokunuyor. 24. dakikada skor 1-0. 10 dakika sonra bir serbest vuruşta şişirilen topla bu kez Carbone kaleciyle karşıya kalıyor ve iyi vuruyor. 2-0. Fiorentina kaleyi bulan ilk 2 şutunu da gole çevirerek soyunma odasına giriyor.

Buna rağmen ikinci yarıya iyi başlayan yine Juventus. Soldan Ravanelli'nin ortasına Vialli altıpas içinde dokunuyor ama Toldo'nun üzerine. Hemen ardından bu kez Del Piero kesiyor soldan. Vialli bu defa ıska geçiyor. Juventus madeni iyi kullanıp soldan gelmeye devam ediyor. Vialli üçüncü ortaya bu kez bazuka gibi bir kafa vuruyor. Hem de uzak köşeden filelerle buluşan kafa. Maçın bitmesine 15 dakika var. Sevinmiyor bile, topu aldığı gibi santraya... Juventus ataklarına soldan tam gaz devam ediyor. Oyuna sonradan giren Jarni'nin ortasına bu kez Ravanelli vuruyor ama direk Fiorentina'nın imdadına yetişiyor. Yine spiker klişesiyle atak devam ediyor. Orlando soldan dolduruyor ve Ravanelli'nin indirdiği topa Vialli altıpasın hemen dışından dokunuyor ve Toldo'nun sağından gol oluyor. 2-2. Lippi tam 79 dakika sonra rahatlıyor ve purosunu yakıyor. Maç beraberliğe bağlanıyor artık. Juve duruluyor ve pas yapmaya başlıyor. 2-2 ye herkes razı ama futbol değil. Orlando maçın son dakikasında sol çaprazdan gelişigüzel dolduruyor ve Del Piero bu inanılmaz vuruşu yapıyor.

Dün geceki maç öncesinde Sky Sport kanalındaki Permette Signora programına verdiği röportajla öğreniyoruz ki, bu gol aynı zamandaki kariyerindeki 255 gol arasında onun en güzel ve anlamlı golü. 9 sezon sonra şampiyonluğu getiren, takımın bu yoldaki inancını perçinleyen gol. Bettega'yı ağlatan ve maçtan sonra " Cuore, bravura e coraggio " yani "Yürek, teknik ve cesaret" dedirten gol. 10 numara Del Piero'nun Juventus formasıyla kariyerindeki 10.gol.

Etiketler:

2 Yorum:

Blogger Her Yol Roma dedi ki...

1. harika bi gol.

2. gol gelen kadar 2dk falan geçti, gol nerde, şaka falan sandım.

3. ravanelli abimizin saçlar yakıyo.

4. gol olunca bu kadar sevinildiğine göre vardır bi hikayesi.

5. hikayeyi bekliyoruz.

saygılar

24 Ocak 2009 22:56  
Blogger bianconera dedi ki...

İnanılmaz mükemmel bir gol.Çok estetik,klas bir vuruş ve bitiricilik.Bugünkü maçta gol atamadı ama müthiş asistler yaptı.Maestro gibi yönetiyor takımı.

25 Ocak 2009 01:29  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa