26 Ocak 2009 Pazartesi

Inter vs. Tuttosport



Bu Tuttosport'un Inter'in geçen sezon şampiyon olduğu sabahın ertesi günü attığı manşet. 2006 senesini çizip 16 değil 15 kere şampiyon oldunuz demişlerdi. Calciopoli'den beri ne zaman fırsatını bulsalar Inter'e böyle giydiriyorlar. Son bombalarını da Mourinho'nun Inter'in aldığı şampiyonluklarla ilgili oyuncularına söylediği “Il primo scudetto ve lo hanno dato in segreteria, il secondo lo avete vinto perché non c’era nessuno. Il terzo all’ultimo minuto. Siete una squadra di merda!”* demecinin üzerine "Mourinho Bizden Biri" diyerek patlatmışlardı. Inter taraftarına çok koymuş bu başlık. Sampdoria maçında basın tribününe geçip 2 Tuttosport muhabirini tartaklamışlar. Daha medeni, pankartlı filan bir tepki daha şık olurdu ama yine de iyi olmuş diyorum. Bu kadar aleni borazanlık yapmak ne taraf olunursa olunsun doğru gelmiyor. Fotoğraf düşerse iliştiririz posta.

* İlk şampiyonluğu mahkemede aldınız, ikincisinde rakip yoktu, üçüncüsü ise son dakikadaydı. Hepiniz bok yığınısınız.

Etiketler: ,

4 Yorum:

Blogger Blogspor dedi ki...

Fotoyu bekliyoruz hocam.Inter'liler az bile yapmışlar.

26 Ocak 2009 21:31  
Anonymous Adsız dedi ki...

memlekette herkes italyanca mı öğrendi yoksa sadece italyan türklere mi yönelik mi yazıyorsunuz artık? sade vatandaş bişe anlamadı da yazdıklarınızdan :)

26 Ocak 2009 22:51  
Blogger Ömer dedi ki...

Tuttosport'un Inter dusmanligi nereye dayaniyor? Marca-Real Madrid iliskisi gibi, Juve-Tuttosport iliskisi filan mi mevcut?

27 Ocak 2009 04:07  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@Ömer

Tuttosport Torino şehrinde basılır. Buna mukabil La Gazzetta Dello Sport Milano, Corriere Dello Sport ise Roma şehrinde basılır.

Torpil geçtikleri, kayırdıkları takımlar da bu şehirlerin takımları. Ama son zamanlardaki düşmanlık daha ziyade Calciopoli ile ilgili. Tuttosport La Gazzetta Dello Sport'u da sevmez misal. Çünkü Calciopoli'nin ayyuka çıkmasında ciddi rolleri, en azından destekleri vardı. O skandaldan Milan 1-2 sıyrıkla yırtarken, Juventus komada çıkmıştı. Inter ise yeniden doğdu. Tuttosport o zamandan bu yana muhalefetin ve alayın dozunu daha da bir arttırdı.

Daha detaylı olarak İtalyadaki kulüplerle takımların ilişkisini başka bir postta anlatırız.

27 Ocak 2009 09:32  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa