10 Şubat 2009 Salı

Brezilya vs. İtalya



Oynanan 18 Dünya Kupası'nın yarısı Brezilya (5) ve İtalya (4) müzelerinde. Aralarında pek fazla maç oynamasalarda tarih onları kupaların en civcivli anlarında karşı karşıya getirmiş. 1938 finalinde İtalya Brezilya'yı yarı finalde 2-1 yenmişler. Tartışmalı bir penaltıyla üstelik. 1950'de Uruguay'a Maracana'da kaybettikleri finalle birlikte Brezilyalıların içinde hala ukte olan maçlardan biridir bu maç. Bundan sonraki ilk maçları ise bir Dünya Kupası finalinde tam 32 sene sonra oynanmış. Carlos Alberto'nun o jeneriklik meşhur golünün de atıldığı ve Brezilya'nın 4-1 kazandığı 1970 finali. Sonraki maç bir final olmasa da gene bir Dünya Kupası maçı. 1978 yılındaki üçüncülük maçı. Yine Brezilya, 2-1 ile kazanmış. İtalyanlar bu ardarda kaybedilen maçların rövanşını 82'de Zico, Socrates, Falcao ve Ederli o muhteşem takımı 3-2 yenerek almışlardı. Karşılığı Baggio'nun kaçırdığı ve Taffarel'in kurtardığı penaltılarla 1994 yılında verildi.



Son olarak 1997 yılında 3-3 biten maç var. O günden bu yana iki takım maç yapmamış. Şu ana kadar oynanan 12 maçta iki takım da 5 galibiyet çıkarmış. Atılan gollerde de eşitlik mevzu bahis. 19 gol atmışlar karşılıklı. Bu akşam oynanacak maç ise bir türlü İtalya Ligi AllStar maçı gibi. Bunda futbolda dönen paranın çok uçuk seviyelere çıkması ve Brezilya'nın en iyi oyuncularını yurtdışına ihraç etmesinin sebebi oldukça etkili. Fakat ilginçtir Globo gazetesi manşetine EPL ve Bundesliga'da top oynayan Robinho ve Luca Toni'yi taşımış. Ertuğrul Sağlam'ın tanımadığı Legrottaglie de oynayacak maçta yüksek olasılık. Muhtemel kadrolar şöyle;


Etiketler: ,

2 Yorum:

Blogger Her Yol Roma dedi ki...

brezilya kadrosunda alabildiğine serie a'lı var; italya'da da benim son yıllarda gördüğüm en çok lejyonerli kadrolardan.

ilgili post;

http://heryolroma.blogspot.com/2009/02/lejyoner-dedikleri.html

10 Şubat 2009 16:14  
Anonymous Adsız dedi ki...

Legrottaglie'nin çıkışı muazzam.. Zamanında bidon ödülünü almışlığı vardı, onun yerine Diatta'yı almak ayrı bir başarı hikayesi olsa gerek.

10 Şubat 2009 17:19  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa