27 Şubat 2009 Cuma

Djalma Santos



Djalma Santos'u Halit Kıvanç'ın anılarından dinledik, kitaplarından öğrenebildik sadece. Garrincha ile birlikte durdurulamadığı zamanları izleyemedik. Brezilya'nın yetiştirdiği gelmiş geçmiş en büyük sağ bek olarak biliniyor. 16 senelik Canarinho kariyerinde 4 kez Dünya Kupası oynayıp 2 kez kazanma başarısını göstermiş. 16 sene boyunca da tam 98 kez milli formayı giymiş. 39 yaşındayken milli formayı Carlos Alberto'ya devretmiş. 41 yaşındayken de futbol kariyerini sonlandırmış. O zamanın koşullarına göre muazzam bir performans bu. Uzun süreler de kırılamamış bir rekor. Roger Milla'dan önce Santos varmış işin özü. Sadece bununla da bitmiyor başarıları. Eskiden FIFA karmaları ile dönemin en iyi milli takımları Wembley'de maç yaparlarmış geleneksel olarak. İlk maç 1963 yılında Wembley'de 100.000 kişinin oynanmış ve Djalma Santos o takımdaki tek Brezilyalı oyuncu olma şerefine ulaşmış. Aynı zamanda 1994 Yılında FIFA'nın seçtiği gelmiş geçmiş en iyi Dünya Kupası takımında da yer almış.



Bugün 80. yaş günü efsane sağbekin. Bu da o zamanlar giydiği 4 numaraları formayla onun anısına yapılan törenden bir kare. Uzun ömürlere.

Etiketler: , ,

1 Yorum:

Blogger varol döken dedi ki...

ah babam ne anlatırdı bu adamı ya... fenerbahçe derken gözlerinde parlayan ışık bir de brezilya deyince yanıyor bu adamlar sayesinde...

27 Şubat 2009 18:38  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa