13 Şubat 2009 Cuma

İşler Kontrolden Çıkınca



Geçtiğimiz gün Istanbul'da oynanan THY - Ayazağa Esenspor maçı dünya futbol tarihine ilginç bir şekilde geçti. Tamı tamına 15 kırmızı kartın gösterildiği karşılaşma hakemler tarafından tatil edildi.

Olayların başlamasına sebep olarak, bir oyuncunun kırmızı kartla oyun dışı kalmışken sahayı terkederken, karşı takımın yedek kulübesinden yapılan tahrikler gösteriliyor. Oyuncunu da bu laflara karşılık vermesinin ardından bir anda saha karışıyor, seyirciler bile sahadaki olaylara katılıyor. Hakemler olayları dışarıdan izleyip, emniyet güçlerini sahaya davet ediyorlar. Olayların kontrol altına alınmasının ardından soyunma odasına giden hakemler, kulüp temsilcilerine kararlarını bildiriyor. Sonuç THY'den 7, Esenspor'dan 8 kırmızı kart!

15 rakamı bizlere ne kadar korkunç gelse de, bunun üstüne çıkan bir isim daha olmuş, hem de çok yakın bir zamanda. Ocak ayı içerisinde İspanya Bölgesel Ligi'nde oynanan maçı yöneten Jose Manuel Barro Escandón, tamı tamına 19 kırmızı kart göstermiş!


Kavga, bizde olduğu gibi oyundan ihraç edilen oyuncunun tahrik edilmesiyle başlıyor, seyircilerin de katıldığı olaylar sonunda, hakem kart gösterme işini soyunma odasında tamamlayabiliyor. Taraflar hakemin kartlarda adaletsiz davrandığını söylüyorlar, ancak onun bile bir sınırı var yahu!

Etiketler: ,

2 Yorum:

Blogger GK dedi ki...

İnsan o kartları cepten çıkarıp cebe sokarken yorulur yahu.

Ayrıca bi kartı oyuncuya gösterip üstüne numarasını yazıp cebe sokmak için geçen zamanı kabaca 30 sn olarak kabul eder isek 19x30=570 sn eder o da yaklaşık 10 dakika yapar.10 dakika boyunca kırmızı kart gösteren bir hakem.Kabul gibi.

13 Şubat 2009 01:42  
Blogger aşkın dedi ki...

Tek tek göstermeye gerek yok, önce havaya kaldırırsın kartı sonra ucuyla adamları tek tek iaret edersin.Collina yapmıştı, karizma harekettir.

13 Şubat 2009 14:46  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa