28 Nisan 2009 Salı

Brezilya Çıldırdı



Her haliyle, şu karikatürize edildiği de dahil olmak üzere, bu gözlerin modern futbolda gördüğü en farklı, en özel oyuncudur Ronaldo. Birçokları için de öyle, hele ki Brezilya için. O yüzden geri dönüşü yaşına ve hala tam olarak atamadığı kilolarına rağmen büyük yaygara koparıyor. Hele bunu bir de ülkenin en büyük kulüplerinden olup da geçen sene küme düşen Corinthians ile yapması herşeyi daha değerli kılıyor. Bir aksilik olmazsa Corinthians Eyalet Şampiyonu olacak ve Serie A'nın da ciddi favorilerinden. Brezilya da şu an tam anlamıyla çıldırmış durumda. Ronaldo gündeme oturmuş durumda ve tartışılan 3 konu var.

- Brezilya'da hayatı film olan 3 futbolcu var. Pele, Garrincha ve Zico. 4. film Ronaldo için çekilecek. Bu Brezilya'nın sanat camiasının gönlündne kopup, halkın desteklediği bir proje değil. Corinthians'ın şu geri dönüşten biraz vole vurmak istemesinden ötürü ortada dönen bir fikir. 2010 yılını ortaya attı Corinthians yöneticisi Luis Rosenberg. Merakla bekliyoruz.

- Bundan tam 13 sene önce yine Corinthians oyuncusu olan Marcelinho Carioca, Santos'a muazzam bir gol atmıştı. Golü yiyen kaleci Pele'nin oğlu Edinho idi, golü yiyen takım da Pele'nin idolü olduğu Santos olunca, 2-2 biten maçın ardından soyunma odasında Pele tarafından özel bir plaket ile ödüllendirilmişti Marcelinho. Bu Pele'nin kişisel olarak ödüllendirdiği ilk ve tek goldür. Brezilyalılar şimdi Pele'ye baskı yapıyorlar, Ronaldo'yu ödüllendirmesi için. Brezilya'nın herhangi bir medyasında bunun üzerine bir anket, haber, kritik görmek mümkün. Ronaldo'nnun attığı golü izlemek isteyenleri hemen aşağıdaki posta alıyoruz.



- 3. ve en mühim olanı Ronaldo'nın Canarinho formasına tekrar kavuşma ihtimali. 2006 Dünya Kupası'ndan beri milli formayı giymiyor Ronaldo. Bu geri dönüşten sonra yapılan anketlerde Ronaldo'nun Brezilya Milli Takım formasına geri dönmesini isteyenler % 80 üzerinde seyrediyor. Globo'nun anketinde oy kullananların sayısı bizim yerel seçimlerimizde belediye başkanı seçebilecek düzeyde. 147,000 kullanıcı.

Objektif bir gözle bakarsam, Güney Amerika için ciddi bir forvet sorunu var Brezilya'nın. Robinho ve Pato eldeki en iyi 11 oyuncuları ama doğrusunu söylemek gerekirse son 15 yılda o mevkiyi domine eden Romario ve Ronaldo kadar güvenilir değiller. Grafite ve Luis Fabiano'ya alternatif gözüyle bakılıyor. Keirrison ve Neymar gibi potansiyeli ve yerel popülaritesi çok yüksek oyuncular, eğer o zamana kadar Avrupa'nın ciddi kulüplerinde boy gösteremediği takdirde sadece 22 kişilik kadroyu doldurmaya yarayacaklar. Adriano futbolla ilişiğini kesmiş durumda. Ronaldo şayet biraz daha fit duruma geldiği takdirde gözü kapalı giyecektir o formayı.

Etiketler: ,

2 Yorum:

Blogger varol döken dedi ki...

birileri de ördek suratlı ile gerçek ronaldo yu karşılaştırıyor ya!

hastası değilim ama büyüklüğünü her zaman kabul ederim, en büyükler listesi ilk 10'dadır kesinlikle!

28 Nisan 2009 18:37  
Blogger L dedi ki...

abi ronaldo çok büyük filan evet ama, yani şöyle adam-akıllı bakınca bir "underrated" olayı var sanki. ne diyorsun? yani sandığımızdan daha önemli bu adam ama hiç "o" değer verilmiyor gibi.

30 Nisan 2009 19:18  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa