18 Nisan 2009 Cumartesi

Juventus vs. Inter



İtalya'da Serie A'nın bütün olarak oynanmaya başladığı 1929-30 sezonundan bu yana oynanacak 2500. ve Inter'in bu sezon ne zaman şampiyon olacağını söyleyecek biricik maçtır gözümde. Aradaki puan farkı 10 olmuş. 7 hafta var finişe. Ranieri'nin Inter karşısındaki kariyeri felaket. Toplam 22 maç oynamış Inter'e karşı çalıştırdığı takımlarla. Karnesi 4 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyet. 7 mağlubiyetten ilki teknik direktörlük deneyiminin ilk maçı. Cagliari ile 3-0 kaybetmiş 1990 Eylül ayında. En büyük hezmieti ise Mestalla'da 5-1 kaybettiği CL maçı. Mourinho karşısındaki ilk maçını da 1-0 kaybetmişti sezonun ilk yarısında. Chelseadeki koltuğunu da Mourinho'ya vermişti. Hem Inter hem de Mourinho Ranieri için iyi şeyler hatırlatmıyor yani.



Hal böyle olunca işi gurur mücadelesine dökmüş Torino basını. Tuttosport maça Mourinho'nun hafta içerisinde Juventus ve Del Piero'ya karşı takındığı saygısız ve küstah tavra karşı bir tür başkaldırı havası vermiş. Ranieri için de eleştirilerden ve sezon bitiminde olabileceklerden kurtulabilmesi adına verebileceği bir tür fidye. Juventus'u galibiyet anlamında umutlandıran eldeki tek bilimsel veri kendi evinde Inter'e karşı kazandığı 59 maç. Inter sadece 14 kez kazanabilmiş. Sonuncusu 20 Nisan 2005'te Cruz'un tek golüyle kazandıkları maç. Bu maç aynı zamanda Inter'in son 20 sezonda Juventus'a karşı alabildiği 3 deplasman galibiyetinden biri. Juventus taraftarlarının unutamadığı maç ise 1961 yılında 9-1 kazandıkları maç. Spor mahkemesinin Haziran ayında oynattığı bir tekrar maçıdır ve Massimo Moratti'nin babası Angelo Moratti, Primavera denilen bizdeki PAF takım ekibiyle çıkartmıştır takımı maça. Protesto mahiyetinde. Inter'in tarihindeki en ağır yenilgidir. Inter'in tek kazancı Sandro Mazzola'dır. Efsane ilk kez Inter forması giymiştir.



Muhtemel 11 ise budur. Inter'in en büyük eksiği sağ bekten öte bir oyun oynayan Maicon. Juventus maçı özelinde ise Julio Cruz. Zira Cruz'un boş geçtiği Juventus maçı pek yok. Attığı 8 gol birçok İtalyan takımına bedel bu anlamda. 6 tanesini de Buffon'a atmış. Ben Mourinho olsam Figo'yu değil Cruz'u koyardım oraya. Figo eğer beklenildiği gibi sahada olursa 100. maçına çıkacak Inter forması ile. Nedved ile düellosu ilginç olur. Juventus ise Sissokko dışında ideal kadrosuyla sahada. İki takımın form durumlarına bakarsak eğer Inter'in son 5 deplasman maçını kazandığını, son 22 lig maçında hep gol attığını görüyoruz. 44 gol atmışlar bu maçlarda. Juve de formda. Son 26 maçta 52 gol atmışlar. Bu 52 golün üzen tarafı ise hiçbirinin Inter'e karşı atılmamış olması. Aynı zamanda sözkonusu 26 maç içerisinde gol atamadıkları tek maç olması o Inter maçının. Skor tahminim 1-1. Balotelli ve Chiellini derim.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa