29 Nisan 2009 Çarşamba

Tek Yönlü Maç



Futbolun son yıllardaki en büyük klişeleri çift yönlü oyuncu, total futbol. İki yönlü oyuncuların en çok bulunduğu kulüplerden, total futbolun en büyük iki temsilcilerinden Barcelona ile Chelsea. Barcelona'nın hücüm, Chelsea'nin savunma karakteri birbirlerine oranla daha iyi belki ama oyunu bu hale sokacak kadar da değil. Sahadaki o çift yönlü oyuncular bu maçta resmen yarım oynadılar. Tek yönlü ve Amerikan futbolundan farksız bir maç vardı sahada. Amerikan futbolunda dahi roller değişir, velakin bu maçta değişmedi. Barcelona'ya karşı 90 dakika bu kadar ilkel bir oyun oynayıp gol yememek yapılan işteki kalitenin işareti. Uzun uzun anlatmanın pek bir manası yok, Chelsea mükemmel bir savunma yaptı.

Böyle durumlarda hücum edenin beklenmedik bir hamle yapması lazım maçı çözmesi için ama Guardiola hiçbirşey denemedi. En basitinden Henry ile Messi'nin yerini değiştirip Ivanovic ve Bosingwa'ya karşı o kanatlarda görev yapan Henry ve Messi'ye nefes aldırabilirdi, avantaj sağlayabilirdi. Ya da bu kadar çok pas yapmak yerine şut atarak Chelsea'yi panikletebilir, Cech'in maçın başında çok net görülen ürkekliğini zorlayabilirdi ama o bildik pas oyununa devam etti. Maç öylece akıp gitti, Marquez'in bir anlık hatası Barcelona'ya pahalıya patlayabilirdi ama Victor Valdes kariyerinin belki de en hatırlanacak kurtarışını yaptı. Barcelona ise Eto'o'nun şans topundan doğan pozisyon ve maçın sonundaki Krkic'in kafası dışında birşey üretemedi.

Hülasa Hiddink istediğini aldı, bizim gibi eline birasını ve çerezini alıp televizyon başına geçen kim varsa da hayallerini Stamford Bridge'e ertelemek zorunda kaldı. Tabi El Clasico sonrası hiç ummadık bir rövanş da izleyebiliriz.

Etiketler:

4 Yorum:

Blogger papaz dedi ki...

Defence 101 dersini izledik bu akşam büyük usta Hiddink'ten. Saygıyla eğiliyorum önünde.

29 Nisan 2009 00:28  
Blogger Protanopia dedi ki...

Alttaki Vidic postu bu maça uyarlanabilir sanırım. başka da söze çok gerek kalmaz. Bir de bu kadar iyi iki takımın maçı da olsa ilk maçlar çoğunlukla çekilmez oluyor iki ayaklı elemelerde. Hele de deplsmandaki takım İngilizse.

29 Nisan 2009 00:40  
Blogger bob dedi ki...

iyi akşamlar öncelikle.etoo'nun şans topu cümlesine taktım ben biraz bir iki kelam edeyim dedim o sebeple:)çnkü maçta en beğendiğim pozisyondu.etoo ortasahada terry'i geçti ardından alex'e bacak arası atıp süratini konuşturdu ki bence mükemmel ve akıl dolu çalımlardı.Şans gibi kesinlikle gelmedi bana:=)onun dışında saygılarımı sunarım ve ingiltere'de chelsea'nin yine aynı oyunu oynayacağını düşündüğümü belirtmek isterim.çünkü içerisi dışarı farketmez barcaya boş alan bırakırsan yanarsın.ve o maçta da duran top ve ya kişisel hata olmassa 0-0'lık sonucun çıkacağını düşünüyorum.Chelsea'den de nefret ediyorum:)hiddink'i çok seviyorum.iyi geceler diliyorum efem.

29 Nisan 2009 01:09  
Blogger umit dedi ki...

Beklentim fazlaydı bu maçtan..Bira çerez ve bu maç ereksiyon gibi gelecekti bana ama olmadı..Barcelona tartışılmaz ama bir önceki turda Chelsea'den heleki Liverpool' a karşı güzel ve gollü bir futbol seyrettikten sonra umutlarımı ikinci maça saklamaya devam ediyorum...

29 Nisan 2009 02:17  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa