4 Mayıs 2009 Pazartesi

Brezilya Eyalet Şampiyonları



Son zamanların en çekişmeli ve keyifli Rio ve Paulista Eyalet Şampiyonalarıydı doğrusu. Corinthians deplasmanda 3-1 ile aldıkları galibiyetin avantajını rövanşta korudu ve 1-1 ile şu kupanın altın sarısı olanına sahip oldu. Bakmayın öyle durduğuna devasa bir kupa o. Kutlamalarda alev alan konfetiler yüzünden platformda yanma tehlikesi de geçirdi.





Kaptanı Fabio Luciano olan Flamengo'nun 1-1 berabere biten ilk maçın rövanşında 85,000 taraftarı önünde Botafogo'yu ağırladı. Eski Beşiktaşlı Kleberson'un iki golüyle fırtına gibi başladılar ama sonradıkları yedikleri 2 gol doğrudan penaltılara götürdü maçı. Resimler kimin kazandığını açıklıyor olsa gerek. Yakında Serie A başlayacak. Ronaldo, Fred, Carlos Alberto gibi Avrupa'da önemli işler birçok tanıdık yüz ile Keirrison, Neymar, Walter, Dentinho gibi birçok potansiyel starı izleyeceğiz.

Etiketler: ,

2 Yorum:

Blogger Unknown dedi ki...

Alper.. su berezilyada futbol liglerinin statusu konusunda yazdigin bir sey var mi? kac lig var, kac takim var, ulusal sampiyonluk nasil belli oluyor filan..

5 Mayıs 2009 22:05  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@procrom

Öyle bir yazı yazmadım. Sebebi de statünün Brezilya'da çok değişikliğe uğraması.

Gerçi son zamanlarda stabil hale getirdiler. Hazır Eyalet Ligleri bitmiş ve Serie A başlayacakken yazayım bununla ilgili. İyi oldu bu yorumun.

Teşekkürler.

5 Mayıs 2009 22:07  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa