1 Mayıs 2009 Cuma

Wendel Out Bastos In



Fransa'da iki sezondur sezona damga vuran oyuncular sol açıklar ve ikisi de Brezilyalı. Geraldo Wendel geçen sezonu 12 golle tamamlamış ve Bordeuax'un zirveye oynamasında çok etkili olmuştu. Bu sezonun adamı ise Lille forması giyen 25 yaşındaki Michel Bastos. Lyon ve Marsilya gibi şampiyonluğa oynayan takımların da dahil olduğu 12 takıma toplam 13 gol attı. Fakat Bastos'u Wendel'den ayıran bir yön var. Wendel geçen seneki performansına rağmen ciddi talep almamıştı. Bunun sebebi performansının Bordeaux'nun oynadığı sistem dahilinde yükselmesi ve başta fiziği olmak üzere bireysel yeteneklerinin tekniği dışında çok dikkat çekmemesiydi. Fenerbahçe'deki Deivid gibi. Bastos'un farkı en az Wendel kadar teknik olması ve bunları farkedilmesini sağlayacak sürate ve fiziksel mükemmelliğe saihp olması. Tottenham ve Everton başta EPL kulüpleri dikizliyor o bakımdan ama bir sorun var ki; EPL için alması gereken çalışma iznini Brezilya Milli Takımı'nın son 2 yılda oynadığı maçların 3/4'ünde oynamadığı için alamayacağı.

Etiketler:

5 Yorum:

Blogger Unknown dedi ki...

Bastos TSL'de çok çok rahat 20+ gol üstüne çıkacak bir oyuncu..
Çok kıvrak çok hızlı ve teknik..
Hayranıyım..Bakma marsilya karşısında penaltı kaçırdığına..İngiltereye giderse kariyerinin sonu olur..

1 Mayıs 2009 23:12  
Blogger Olympos dedi ki...

Alper abi hatırlarsan bu elemanı sana sormuştum ben çok önceden sonunda kapağı atacak İngiltere'ye...

Ahh ulan şu adamla beraber Marchisio gibi orta sahan olsun müthiş olurdu be... :)

1 Mayıs 2009 23:53  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bu elemanla oynayan Obraniak'da Bastos gibi esasında orta saha oyuncuları.. Lille takımı bir ara neredeyse forvetsiz oynuyordu ya da Vittek'i ileride bırakıyorlardı..

2 Mayıs 2009 02:11  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@Olympos

O zaman izlememiştim, bu sene fırsatını bulunca bir not düşelim istedim ama ikinci pasaportu ya da Dunga'nın gönlünü alamazsa İngiltere işi yaş. Çalışma izn alamıyor. İspanyollar kaparlar.

2 Mayıs 2009 02:18  
Blogger Olympos dedi ki...

Fransız pasaportu fln. yok mu acaba bir kolayını bulabilirler belki...

Aklıma Serkan Aykut mevzusu geliyor şu çalışma izni muhabbetinde Rangers istemişti sanırım bir zamanlar onu.Aynı mevzu İskoçya'da da olduğu için gidememişti galiba...

2 Mayıs 2009 13:34  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa