21 Temmuz 2009 Salı

Adeus II



Fenerbahçe'nin iki transferine Corinthians taraftarının nasıl gülegüle dediğinin resmi buydu, bu da oyuncuların taraftara nasıl hoşçakalın dediklerinin fotoğrafı. Cristian ile taraftar arasında özel bir bağ olduğunu transfer açıklandıktan sonra detay aradığımda yavaş yavaş görüyordum. Bu kadarını ise beklemiyordum. Basın toplantısında salya sümük ağladı Cristian. Sadece taraftarları ve takım arkadaşlarını değil kulüpteki dolabından tutun kapıcı ve güvenlik görevlisine kadar bu kulübü çok sevdiğini söyleyerek koyverdi kendini dağ gibi adam. Videosu burada. Andre Santos nispeten daha olgundu.Transferin perde arkasına geçelim. Ben para pul işine meraklı değilim, hesabını verecekler düşünsün ama meraklı olanların bilgisine.

Cristian'a daha fazla bonservis verilmiş resmi olarak. 7 milyon € ödeyecek Fenerbahçe Cristian'ın 3 parça olan bonservisine. Corinthians, Flamengo ve Atletico Paranaense eşit oranda paylaşacak bu parayı . Werder Bremen'in 6 milyon € tutarındaki teklifinin etkisi muhakkak vardır fiyatın bu seviyeye gelmesinde. Oyuncunun futbol karakteri hakkında 8-10 maçlık izlenimlerim ve Brezilya basınından gelenler tutmuyordu. Klaus Allofs ve Tomas Schaaf'ın ısrar ettiği bir futbolcunun muhakkak ofansif olarak bir seviyenin üzerinde olduğunu düşünerek biraz daha iyimser olunabilir. Andre Santos'un da bonservisi üç parçaydı. Corinthians % 37,5, Turbo Sports % 40, Grupo DIS % 22,5 oranında hak sahibiydi. Doğrulanmış bilgi değil ancak Andre Santos'un daha ucuz olma sebebinin altından muhtemelen Turbo Sports ya da Grupo DIS'in sahip olduğ paylarlardan bir tanesinin alınamamış olması yatıyor. 5 milyon € bonservisin karşılığı oyuncunun % 77,5 ya da % 60'lık hakkı için. Başta İtalya'nın babaları olmak üzere Barcelona ile dahi adı anılan bu oyuncunun bu kulüpler tarafından tercih edilmeyip Fenerbahçe'ye gelmesinin sebebi; AB pasaportunun ancak bu sene sonunda hazır olacak olması ve Fenerbahçe'den alacakları dolgun maaş. Oyuncunun kendi ağzından açıklaması bu. İki oyuncu yarın Fenerbahçe kampına katılacak Brezilya basınına göre. Mukaveleler 5 senelik. Son olarak; iki oyuncunun da Juan Figer ile bir alakası yok ne bonservis ne de temsilcilik anlamında.

Etiketler: , ,

14 Yorum:

Blogger İlker Yılmaz dedi ki...

figer'siz iyi 2 transfer yaptığımızı düşünüyorum.

21 Temmuz 2009 19:18  
Blogger tamchee dedi ki...

Nee Juan Figer yokmu..?!
Allah Allah kesin başka bi ibnelik vardır, kesin..!!

21 Temmuz 2009 22:03  
Blogger Bolat dedi ki...

bu capta transferler icin bence oldukca iyi rakamlar...

21 Temmuz 2009 22:23  
Blogger haute_couture dedi ki...

Alper Abi "AB pasaportunun süresinin bu sene sonunda bitiyor olması" ne anlama geliyor biraz daha açıklayabilir misin?
teşekkürler

21 Temmuz 2009 22:43  
Blogger memduh95 dedi ki...

Belki de sırf kulübün payı 5'tir Dos Santos için?

22 Temmuz 2009 00:15  
Blogger SkyCaptain dedi ki...

Figer'den kurtulduk sonunda... Artık Uğur Boral'a kızmıyorum, doyasıya oynasın dedim bugün Hoffenheim karşısında zaten son maçlarını oynuyor 11'de.. :))

22 Temmuz 2009 01:12  
Blogger blacklebron dedi ki...

Santos'u bilemiyorum ama Cristian gördüğüm kadarıyla biz Türkler gibi yarı duygusal ve yarı profosyonel .. Bu açıdan bize ısınması açısından bir uyum sorunu olacağını düşünmüyorum .. Adaptasyonu çabuk sağlayacaktır .. Bu yapıda olması, eğer Fenerbahçe'yi benimserse sahada varını yoğunu ortaya koymasını sağlayabilir .. Bence harika ve nokta 2 transfer yapılmıştır ..
Son olarak Figer olayına da değinelim ..
Fenerbahçe'nin Figer'e bağımlılığı öyle bir hal aldı ki tıpkı Türkiye'nin IMF'ye olan bağımlılığına dönmeye başladı .. Allah sonunu hayır etsin .. (:

22 Temmuz 2009 01:39  
Blogger otti dedi ki...

brezilya ligini hangi kanal veriyor takip etmek istiyorum ben de artık. en azından gelecek seneki transferlerimizi bi kaç kere izlemiş olurum yahu:)

22 Temmuz 2009 03:12  
Blogger varol döken dedi ki...

@alper
dün arkhe ile beraber çok kulaklarını çınlattık senin... bu transferler soğumadan, rakıları ısıtmamak lazım... tarih bekliyoruz bak, haftaya bile olur...

22 Temmuz 2009 10:28  
Blogger Gilberto dedi ki...

spormax veriyor brezilya ligi'ni

22 Temmuz 2009 10:35  
Blogger cinkean dedi ki...

Dos Santos ile Cristian bugün 16:55 te geliyorlarmış, Figer i bugün oralarda görürüz..

22 Temmuz 2009 11:41  
Blogger Arkhe dedi ki...

Bu iki transfer hakkında çok olumlu hislerim var. Umarım yanılmam..

Varol'a da katılıyorum, bekleriz..

22 Temmuz 2009 12:19  
Blogger granger17 dedi ki...

arkadaşlar bu figerde dolandırıcı gibi oldu sanki ama adamın güney amerikalı oyncuların çoğunun menajeri güney amerikadan oyuncu alacaksanız bu adamla mutlaka karşınıza çıkacaktır. Sonuçta baya paragöz bir adam galiba ama iyi oyucunlarda aldık alex,lugano,deivid ama maldonado baya bi kazık oldu

22 Temmuz 2009 16:50  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@otti

Türkiye'de Spormax veriyor ama ben bayılmam Spormax'e o parayı.

Ya internetten izleyeceksin ya da Brezilya'dan birini bulup Globo'nun sitesine parayla uye olup, video bolumlerine yukledikleri 90 dakikalik bant kayitlarini izleyeceksin. Her maci yukluyorlar.

Ben ikinci yolu tercih ediyorum. Saat farkindan oturu her gun her gun kalkmak mumkun olmadigi icin. Is var, guc var.

Ustelik arsiv sansim da oluyor bu sayede.

@haute_couture

Ben okuma hatası yapmışım. Yazıda da düzelttim. AB Pasaportunu ancak bu sene sonunda alabiliyormuş. İtalya ve İspanya liglerinde AB dışındaki ülkelerin futbolcuları için kısıtlama var. O yüzden de bu sorun oluyor.

@Varol & Arkhe

Haftaya ya da bir sonraki hafta olabilir.

Ulaşırım ben size

23 Temmuz 2009 02:05  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa