28 Temmuz 2009 Salı

Bayern'in 10 Numarası



Louis Van Gaal'in Ajax'ı çalıştırdığı dönemde Litmanen, Barcelona'yı çalıştırdığı dönemde Rivaldo ve Riquelme, Alkmaar'ı çalıştırdığı dönemide Hamdaoui, Hollanda'yı çalıştırdığı dönemde ise Bergkamp ve Kluivert taşımışlar 10 numaralı formayı. Çıkan sonuç şu. Bu oyunculardan bazılarının hikayesi farklı ama Van Gaal genellikle ya beklentisinin olduğu, gelecek gördüğü ya da takımın gole en yakın oyuncusuna vermiş 10 numarayı. Bayern Münih Almanya'da gelenekleri en yerleşmiş ve o gelenekleri en iyi koruyan kulüplerin başında geliyor. Forma numarası konusunda ise bir kültür geliştirmemişler. Çoğu kulüpte 7, 9 ve 10 numaranın ayrı bir yeri vardır. Bayern Münih'te yok. Hali hazırdaki kadroda da bu formaya özellikle ilgisi olan bir oyuncu olmadığı için 10 numara boşta. Bayern kadrosu Van Gaal klasiği olan 4-3-3 dizilişine uymuyor. Kafasının dikine giderse Gomez, Toni, Klose üçlüsünden birini oynatabilir bu dizilişte. Sağ ve sol forvette Ribery dışında bir alternatifi de yok. Diziliş tartışmaları en yoğun gündemlerden biri haliyle. Baklavalı 4-4-2 oynatacağı ihtimaller arasında. Alman Sport1 sitesi Van Gaal'in 19 yaşındaki ortasaha/forvet oyuncusu Thomas Müller'in üzerine çok düştüğünü; Ribery ve Toni'nin yokluğunda bu oyuncuyu Audi Cup'ta direk oynatacağını yazmış. Antrenmanlarda da Klose ve Gomez'in arkasında deniyormuş. Baklavanın en ileri ucundaki oyuncu 10 numaralı formasıyla Thomas Müller olursa şaşırmamak lazım.

Etiketler:

4 Yorum:

Blogger Trevanian dedi ki...

10 numara lafı Hagi'den beri öyle bir dolandı ki medya'nın diline artık 10 numara deyince aklıma forma numarasından önce mevki geliyor.İlkin yazıyı anlamkta zorluk çektim o yüzden :)

28 Temmuz 2009 20:25  
Blogger alperensaylar dedi ki...

sforza'nın 10 numarayı giydiği günleri hatırlarım bayern'de. ne söverdim buna mı 10 numara veriyosunuz diye:)

28 Temmuz 2009 21:17  
Blogger SkyCaptain dedi ki...

Bayern satmasaydı eğer ileri 3'lüde;

Podolski - Gomez - Ribery olacak şekilde imrenilecek bir hücum hattına sahip olabilirdi Van Gaal. Bayern ile daha önce anlaşmış olsaydı eminim Podolski'yi de sattırmazdı. Baklavalı 4-4-2'ye gelince Almanya'da başarılı olabilirler ama İngiliz devleri ve İspanyol efsanelerine karşı şansları yine tutmaz.

28 Temmuz 2009 21:30  
Blogger Her Yol Roma dedi ki...

Toni Kroos'a vereceklerdi hani?

28 Temmuz 2009 21:55  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa