17 Temmuz 2009 Cuma

Guardiola'nın En Zor Sınavı



Eto'o aslında 2008 - 2009 sezonu başında kıvrandırmaya başlamıştı Barcelona'yı. O zamandan beri satışı gündemdeydi ama takımda kaldı o sezon. Nasıl kaldığının anektodunu Barcelona'nın fizyoterapisti Jaume Munill'in ağzından aktarmıştık. Fakat Eto'o krizi bu sezon başında tekrar hortladı. Aslında Barcelona da Eto'o da birbirlerinden memnun ama şartlarda bir türlü anlaşamıyorlar. Eto'o'nun istediği 5 senelik, toplam 65 milyon € tıkıyor Barça ile yaptığı bütün görüşmeleri. Takımın en iyi oyuncusu Messi'nin aldığı paradan dahi fazla bu rakam. Sözleşmesi de önümüzdeki sezon sonunda biteceğinden ötürü Barça istediği teklifleri de alamıyor Eto'o için. Ama bardak taşmış, artık sıtkı sıyrılmış artık Katalan ekibinin. Üstüne 40 milyon € verip Ibrahimoviç'i alacağı söylentileri her yeri sarmış durumda. Barcelona'nın oyun sistemi içerisinde Eto'o - Ibrahimoviç değişikliği fazla farketmeyecektir ama istediği para ve kontrat süresi yüzünden Eto'o'yu gözden çıkaran Barcelona, Inter'de senelik 12 milyon € alan Ibrahimoviç için ne ödeyecek ? Kibiriyle nam salmış Ibrahimoviç'i, bu alçakgönüllü takım nasıl kabul edecek ? Bu transfer gerçekleşirse ilk sezonunda üçte üç yapan Guardiola'nın önümüzdeki sezon en zor sınavı bu sorulara bulacağı cevaptır. Takımın geçen sene ki seviyesinde kalıp kalmayacağını da doğrudan etkileyecektir bu faktörler. Sinek küçüktür fakat mide bulandırır derler. Ibrahimoviç ise at sineği kıvamında topçu...

Etiketler:

5 Yorum:

Blogger edebivurgu dedi ki...

"Eto'o karizi bu sezon başında tekrar hortladı. " kariziyi, kerizi gibi okudum :) Ama hak vermedim değil :) Yahu, anlamak mümkün değil. Şehir güzel, ülke güzel. Para sıcak, ne seni bozuyor be Eto'o. Oynada efsane ol işte. Barçalılar da bassın seni bağrına. Yok illa kıllık çıkaracaksın.

17 Temmuz 2009 17:49  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Typo yapmışız Erdem, düzelttim :)

17 Temmuz 2009 18:00  
Blogger Blogspor dedi ki...

@Erdem,
Adam eskiden Real Madrid altyapısında oynuyordu,yüreğinde Madritista'lık kalmış demek ki. Barça'yı soyup soğana çevirme peşinde :)

17 Temmuz 2009 18:31  
Blogger ura14 dedi ki...

bence etoodan hafif bir intikamdir bu barcadan. ne de olsa 40m euro arti o arti hleb esittir zlatan. fena bir intikam gibi gorunmuyor bana:) nazik bir hakaret...

18 Temmuz 2009 15:35  
Blogger Gaizka Mendieta dedi ki...

bu sene barcelona'yı at gözlüğüyle izlemeyenler gördüler ki eto'o nun yerine sağlam bir forvet alınmalı.Şahsen Villa'yı beğenmeyen biri olaraktan ben bu mevki için şuan İbra'dan başkasını düşünemiyorum.

22 Temmuz 2009 01:52  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa