5 Ağustos 2009 Çarşamba

Batuhan Karadeniz Ne Olacak ?



Batuhan Karadeniz son birkaç haftadır Türk futbolunun yeni tiyatrosu. Akçeli bir oyun var sahnede. Figüranı da başrolü de bol. Gaziantep'e gitmeyeceğini açıklamasından sonra sahnede nelerin olacağını görmek zor ama hala devam eden bu tiyatronun arka planında neler olduğuna dair birkaç şey söylemenin tam vaktidir.

Bir kulüpte kalibresi ne olursa olsun bir futbolcunun ipini kesebilecek üç dinamik var. Başkan, teknik direktör ve taraftar. Batuhan'ın taraftarla arası iyi, Çarşı'nın özevladı. Fakat başkan ve teknik direktör ile ipleri koparmış durumda. Hem Yıldırım Demirören ve hem de şu an kulüpte bütün dizginleri tutan Mustafa Denizli istemiyorlar Batuhan'ı. Sebebinin bu ikiliyle yaşadığı diyalog olduğunu söyleyenler var. Aydın ve Serdar Özkan ile birlikte gece alemlerinde karıştığı bir vukuat olduğunu söyleyenler var. Dedikodu çok. Gerçek olan ise Batuhan Karadeniz'in istenmediği. Beşiktaş hem Türkiye sınırlarında hem de yurtdışında izleyeni ve isteyeni çok olan bu yetenekli ama haşarı delikanlıyı istemiyor. Elden çıkarmak istiyor.

İddiaya göre Batuhan'ı ülke içerisinde en çok isteyen kulüp Fenerbahçe. Mehmet Topuz krizi patlak verdikten sonra Fenerbahçe cephesi Batuhan'ın kontratındaki bir açığı hukukçularına incelettikten sonra oyuncuyla temas sağlıyor. Velakin Batuhan, amiyane tabirle Beşiktaş'a kazık atarak yetiştiği kulüpten ayrılmak istemediğini söyleyerek transferi kapıyor. Sözleşmedeki açık Batuhan'ın yaşı ile ilgili. FIFA kulüplere, 18 yaşın altındaki oyuncularla en fazla 3 senelik mukavele izni veriyor. Beşiktaş ise 2006 - 2007 sezonu öncesinde profesyonel yaptığı oyuncuya 3+2 yıllık bir kontrat imzalatıyor. Beşiktaş bu sezonun başında biten bu kontratı yenilemek yerine opsiyon kullanıyor. Büyük hata. Düzeltmeleri ise Batuhan'ın Fenerbahçe flörtü kulaklarına geldikten sonra gerçekleşiyor ve 3 yıllık yeni bir mukavele imzalıyorlar karşılıklı. Fenerbahçe meselesi geçici olarak kapanıyor böylece.

Aynı iddialar, Beşiktaş'ın, geçen seneyi Eskişehir'de kiralık geçiren ve performansıyla da konuşulmaya başlanan Batuhan için çizdiği projeksiyon Gaziantepspor odaklı olduğunu söylüyor. Geçen sezon ligin son virajında oynanan Gaziantepspor - Sivasspor maçında, Beşiktaş'ın Antep'e teşvik yolladığı konuşulmuştu. Teşvik benim meselem değil, doğruluğunu da bilmiyorum. İddiada benim merakımı cezbeden başka bir detay var.

Beşiktaş'ın bu sözkonusu kıyak karşısında Gaziantepspor'a Aydın Karabulut'u bonservisiyle birlikte bedelsiz ve Batuhan Karadeniz'i da bedel alınmadan kiralık olarak verileceği. Yıldırım Demirören aynı sektörde faaliyet gösterdiği ve aynı zamanda ihale arkadaşı olduğu bilinen Gaziantepspor Kulübü başkanı İbrahim Kızıl'a bu oyuncuları İsmail Köybaşı'ya karşılık söz veriyor. Bana gelen bilgide Aydın takası yok ama Batuhan Karadeniz meselesi doğru. Fakat bir farklılık var. Beşiktaş Batuhan'ı kiralık olarak değil tüm haklarıyla birlikte Gaziantep'e veriyor. Batuhan'ın önce Antep'e gidip sonra caymasının ve kişisel sorunlar diye geçiştirdiği olayın perde arkası bu. Batuhan Karadeniz tamamen Gaziantepspor'un oyuncusu olmak istemiyor. Şimdilik Batuhan'ın fendi Demirören'i yenmiş gibi. Kaynağın ismi, ünvanı ise bende kalsın. Sadece
Beşiktaş ile Gaziantep arasındaki İsmail protokolünü eline alabilecek yetkide birinin olduğunu bilmeniz kafi.

Mehmet Topuz konusunda etik naraları, oyuncu insiyatifi lafları havada uçarken; Beşiktaş'ın Fahri Tatan, Aydın Karabulut, Zapo ve Batuhan gibi kendi futbolcularına bunu reva görmemesi başka bir mesele ama Batuhan sorununun çözüleceğine dair ufukta birşey yok. Muhtemelen yurtdışı opsiyonları düşünülecektir ama yönetimin istememezliği kin boyutunda. Ve bir talip daha var. Fenerbahçe. Aziz Yıldırım kapanan defteri açmış durumda. Oyuncuyu hala istiyor, Daum da Köln'de görev yaparken kiralık olarak gündeme gelen ve çok beğendiği oyuncuya çok sıcak. Yıldırım Demirören ise Mehmet Topuz transferinde gerilen ilişkiler ve alacağı tepkiden ötürü persona non grata konumundaki oyuncusunu Fenerbahçe'ye vermiyor.

Perde nasıl kapanacak bakalım.

Etiketler: ,

15 Yorum:

Blogger Lev Kom dedi ki...

1-Batuhan'ı oynatamayanlarda suç arıyorum, cezasını vereceksin oynatacaksın.

2-Türkiye sınırlarındaki en iyi "son vuruşçu" olabilecek bir adamı istememek büyük bir bigelik! ister.

3-Sergen'i öyle veya böyle idare ederek! isediğini alabilen bir kulüp isterse Batuhan'ı çok rahat kontrol eder.

4-Batuhan için gözden çıkarılmış bir "ada" ise halkın yönetenlere karşı çıkabilecek gücünün olduğunu ümit ediyorum.(Nasıl olduysa bir şampiyonluktan sonra 180 derece dönenler var)

5-Kim ne derse desin Batuhan, Muhammed Demirci gelene kadar(-hatta Batuhan'dan bir gömlek iyi bir adam daha var- ama Mehmet Ekşi'nin Sarıyer'e gitmesiin etkilerini 1-2 sene sonra göreceğiz [bundan sonraki alt kaynak düzeni yara da alabilir]) Beşiktaş öz kaynak düzeninin son 10 yıldaki tek tatlı meyvesidir.

6-İddialı olacak ama zihinsel yeteneği Arda Turan kadar olsa üzerine koyacağı futbolla Batuhan, Arda Turan'ın bir adım öüne geçer.

7-Teşvik primi iddialarını görmem beni üzmüştür.

5 Ağustos 2009 21:13  
Blogger alperensaylar dedi ki...

bu kadar hakkında attığım bir oyuncuyu hayatta alkışlamam. emre, batuhan, tümer, fatih...gündeme gelmesi bile geriyor insanı.

diyorum ki gökhan gönül'ün yedeği diye sabri'yi de alalım. sonra ne kadar proşfeyşınıl olduğumuzu gösteririz tekrar.

5 Ağustos 2009 21:15  
Blogger barış dedi ki...

madem istemiyorlar, satsınlar yurtdışına antep meselesi de kapandıysa, bu kadar basit.

5 Ağustos 2009 21:26  
Blogger G.A. dedi ki...

Yetenekli gençtir ama hala doğru adamın eline düşerse mental sorunları düzelebilir klişesini söyleyemiyorum kendisi için.

Doğru adam kimdir kim deilidir onuda bilemem.Doğru adam,adamına göre deişir(Sir Alex'i dışarda bırakıyorum,o herkesin ilacı olabilir).

Ama bu kişi Daum sa Fenerbahçe'nin bana göre 3 eksiğinden birisini kapatır.Hem genç hem yetenkli birisi olması yuzunden ilerisi içinde güzel olabilir.

Amma velakin şu beşiktaştan galatasaraydan adam alıp misilleme yapma olayını bırakıp(aynı şekilde onlarda...) kendi yolumuza baksak dah güzel olacak gibi geliyor bana.Sende söylemissin çarşının manevi cocugu ve bu cocukta bu manevıyatın arkasına saklanıyorken gelipte Fenerbahçe'mde oynaması biraz abes kaçabilir.Ama Türkiye'de alıştık,toplumcak mide özsuyumuz baya etkili...

5 Ağustos 2009 21:46  
Blogger Selahattin Bilen dedi ki...

batuhan'ın olası fenerbahçe transferinden sonra kendisine alınacak tavrı merak ediyorum. acaba aynı minvalde haberler yapmaya devam edebilecekler mi? beşiktaş yönetiminin medya karşısındaki durumu ise sdc boş laf; bugüne kadar hiçbir şekilde dirayetli duramadı. şimdi de duramıyor ve batuhan'ı kaybetme noktasına geldiler. futbolcu takım içinde problem yaşasa bile ona sahip çıkmamaları tam bir aptallık.

5 Ağustos 2009 21:51  
Blogger cortez85 dedi ki...

who's he ? a commando soldier ?

5 Ağustos 2009 22:10  
Blogger Can Akın dedi ki...

ulan galatasaraya gelse ne guzel olur be :)

6 Ağustos 2009 01:08  
Blogger bymete dedi ki...

hahah.. cortezin soruya bak :)))

gece gece iyi güldüm, Allah'ta seni güldürsün cortez :))

6 Ağustos 2009 01:28  
Blogger Schumy dedi ki...

Yanlış hatırlamıyorsam bir u17 maçıydı. Maç berabere bitmiş seri penaltı vuruşlarına geçilmişti. Zatıalleri topu penaltı noktasına diktiğinde rakip takımın kalecisine topu atacağı yeri eliyle ve çok kendini beğenmiş bir tavırla işaret etmişti. O an bundan adam olmaz dedim, henüz 16 veya 17 yaşında olan bir insanın bu kadar kendini beğenmiş ve burnu havada olması normal birşey olamazdı bence. İnsan yedisinde neyse yetmişinde de odur demişler ya aynen doğru. Bu çocuktan futbolcu olabilir ama adam olmaz.

Edit : Resim ve maç burada var.

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/285560.jpg

Antalya' da oynanan u17 turnuvasıymış...

6 Ağustos 2009 02:45  
Blogger stormbringer dedi ki...

Schumy benden önce davranmış. Bi de tabi "kral yapmam; kral olurum." gibi bişey vardı galiba.

Oyuncu karakteri gerçekten çok önemli bir takım için; ama Batuhan'ın mental olarak büyük sıkıntıları var gibi gözüküyor. Rapaić,Prekazi,Tanju gibi manyak adamları efsaneleştiren bir teknik adamın elbette bu oyuncu için de akil planları vardır herhalde.

Ancak şunu da eklemekte fayda var; her ne kadar yetenekli de olsa şahsen Batuhan'ın büyük bir oyuncu olabileceğini düşünmüyorum. Top cambazlığı dışında bir şey yapamayan ve ps salonlarında hep kırmızı form durumunda oynatılan(hep de end. futbol teranesine güçlü yaparlar bu herifleri) ve daha çok ps'den tanınan birçok oyuncunun dünya yıldızı görüldüğü bir futbol dünyasında yaşıyoruz yani bu çocuk da ileride "BatuGol" olabilir yani-ben haksız çıkarım inşallah.

Bir de yıllar sonra herkes tertemiz bir lig gözüyle bakarken geçtiğimiz sezona ilginç bir şekilde "şike" lafı araya sıkıştırmışsınız. Size bir tavsiye: Haber kaynağınızın konumu ne kadar sağlam olursa olsun duyumlarınız o kaynağın asimetrik düşüncelerini de yansıtabilir. Örneğin bir Beşiktaşlı olarak şunu rahat bir şekilde söyleyebilirim ki Y. Demirören neticede başkandır; ancak konumu itibariyle değerli denebilecek bu adamın asimetrik düşünceleri (maçlara yedeklerle çıkmalar falan) taraftarın gözünde değersizdir. Sizin de sonuçlara ve mümkünse sivas'ın geçen sezonki oyun tarzına bakmanız sanıyorum daha güvenilir ve tarafsız olacaktır.

Son olarak; böylesine değerli, hard rock sever ve okuması hoş bir blogu hazırladığınız için teşekkür etmek isterim.

6 Ağustos 2009 04:14  
Blogger kırlangıç dedi ki...

demirören fener'e değil batuhan'ı gordon schildenfeld'i bile vermez.

6 Ağustos 2009 10:14  
Blogger varol döken dedi ki...

@alperensaylar
onu alkışlama, bunu alkışlama, yeminlen adam kalmadı, artık can lefter fikret diye bağıracağım:)

bu bir erozyon, geçen sene tepkili tribünler bugün belözoğlu emre diye tezahürat yapıyor hem de büyük çoğunluğu... ya tamam emre gerçekten iyi başladı, formanın hakkını da vermeye çalışıyor ama benim içimden gelmiyor işte...

tümer'i ise bunlardan ayrı tutuyorum, en azından geldiği gün beşiktaş'ı yerin dibine sokup ben zaten fenerbahçeliydim falan çekmedi...

batuhan da gelirse 2 de gol atarsa tezahüratı yazılır, çarşı nın manevi evladıysa bağdat ın öz çocuğu olur merak etme...

6 Ağustos 2009 11:15  
Blogger sy dedi ki...

bu blog'daki fenerbahceli arkadaslar gercekten cok vizyonlu ve itiraf etmeliyim ki benim genelde karsima cikan fenerbahceli profilden cok farklilar. zaten bu blog'u takip etme sebeplerimden biri de bu.

diger tum meslek gruplarinda oldugu gibi Batuhan da ne kadar yetenekli olursa olsun kendini gelistirmeye odaklanmadigi surece iyi bir futbolcu olamayacak. bu sebeple bir besiktasli olarak gidecegi takimi cok onemsemiyorum. ama isin diger boyutlari (sozlesme inceletip almaya calismak, tesvik primi ihtimali, vs...) asil cirkinlik yaratan.

bir de elestiri yapayim blog hakkinda: "Tesvik benim meselem" degil denmis, ancak oldukca uzun bir de yorum yapilmis bununla ilgili ve isin asli bu yorumlari yaparken iddianin dogrulugu uzerinden yola cikilmis. bana biraz pasif agresif bir tutum gibi geldi.

ikincisi, oyuncu insiyatifi konusunu sadece besiktas acisindan gundeme getirmeniz hosuma gitmedi. benim de cok onem verdigim bir konu bu, ama turkiye'de bu insiyatifi en cok cigneyen takimin fenerbahce oldugunu dusunuyorum.

7 Ağustos 2009 01:23  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@algon

Sözkonusu Beşiktaş olduğu ve bu meseleyi bu sene en çok gündeme getiren takım olduğu için örnek verdim. Fenerbahçe vukuatları en fazla midir bilemem ama olduğu kesin.

Teşvik benim gerçekten meselem değil. Yazıdaki odak da teşvik değil. Teşvik konusunda agresif olsaydım kurcalardım, etik çıkarımlar yapardım. Yapmadım. Yazının odağı bu iddianın bir parçası olan transfer. Beşiktaş'ın Batuhan hakkındaki projeksiyonunu incelemek.

Güzel sözleriniz için de teşekkürler.

7 Ağustos 2009 01:30  
Blogger Emre Demir dedi ki...

Öncelikle şöyle söleyeyim. Aydın karabulut arkadaşımdır ve beşiktaş altyapısı bu dönemine dair bir çok futbolcuyla takılmışlıgımız, tanışıklılığımız var.

Velhasıl kelam, dışardan bakınca herşey farklı gelebilir ama içinde oluncada durumlar değişik çıkabılıyor.

Batuhan karadeniz son derece etkili iyi bir forvet fakat son derece karakteri gelişmemiş bi insan. Çocuk kendisi tüm hal hareket ve konuşmalarıyla bunu çokta belli ediyor.

Sizinde üzerine değindiğiniz gibi mustafa denizliyle arasında diyalog yaşanmıştır. Aydın'la batuhanın fazla bi takılmışlığı yoktur gece klubü falan çünkü aydın bizden başkasıyla kolay kolay takılmaz. Neyse yanı durum sadece mustafa denizliyle arasında geçen olaylardan kaynaklanıyor.

Aralarında ki muhabbet ise şu; Geçen sene es es'e kiralanan batuhana son idmanda mustafa denizli seneye görüşürüz batuhancım der.
Batuhanda döner seneye ben burda olcamda bakalım sen olucak mısın der.

Fenerbahçe transferi gibi bişi hiç mi hiç duymadım. Sanmıyorum ki böyle bir şey olsun.

Aydın'ın ise mustafa denizliyle başka bi husumeti vardı neyse konumuz o değil.

Ama mustafa denizli öyle bi hoca ki şöyle söyleyeyim, Paf takımdan cıkıpta a takıma alınmayan beşiktaşlı 88 87 86'lı gençleri tesislerde bile görmek istemiyor. Arkadaşlarda mecburen A takımın idmanları bitince gidip formda kalmaya çalışıyordu. Yaklaşık 10 15 futbolcu hemen hemen hepsi dua edioyordu daha düne kadar inşallah kötü performans sergilerde denizli yollanır diye.

Böyle bir insanın beşiktaşa ne kadar yararı olabilir ki.

28 Ağustos 2009 11:32  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa