29 Ağustos 2009 Cumartesi

Galacticos II Havalandı



Bazı şeyler hiç değişmiyor. Büyük bir bölümü forvete olmak üzere sezon başında transfere 250 milyon € para harcamışsın - Kaka'nın dehası müthiş elbette - ama evinde oynadığın açılış maçında ilk golü atan oyuncu yine emektar Raul. Kaptan ikinci golün de asistini yapıyor üstelik. Lass ise perdeyi kapatan isim. Galacticos II yeni sezona 3-2 ile girdi.

Yepyeni, heyecanlı ve iştahlı bir başlangıç. Zaman zaman mest ettiler, ne de olsa Dünya'nın en iyi dripling yapan hücum hattına sahipler. Kaka, Benzema, C. Ronaldo kadar delici oyuncular Barcelona'da dahi yok. Üstelik dripling yetenekleri ve süratleri bir yana fizikli ve uzunlar da. Fakat bu silahla kendi ayaklarına sıkıyorlar bazen. Bütünlük ve devamlılıktan oldukça uzaklar henüz. Bilhassa Cristiano Ronaldo ilk maçında şık bir selam verme hırsından takımdan izole Harlem takıldı. Akıllara zarar bir icraat yapmadan belli rahata da ermeyecek. Benzema ve Kaka ise daha kollektif gözüktüler. Xabi ve Arbeloa ise işlerini yaptılar.


Pellegrini'nin 4-3-3 dizilişi Real Madrid için biçilmiş kaftan. Ben olsam Sneijder'i verip Granero'yu tutmazdım ama yine de ortasahada ve hücumda rotasyon sorunu yaşama ihtimalleri yok beyazların. Dengeyi bozsa bozsa Raul bozar. Klişe olacak ama zaman ihtiyaçları var. Esas mesele savunmada. Bugün yenilen 2 gol var. Sergio Ramos ve Pepe'nin yokluğunda Garay ve Albiol oynadılar. Arada hem yetenek hem de hız anlamında büyük fark var. Garay'ın ismi güzel ama topundan birşey anlamadım. Raul Albiol ise İspanyollaştırma politikasının transferidir bana göre. En fazla bu ikisinin yokluklarında oynarlar. Lassana Diarra da iyi alıştı. Önce Rosenborg, şimdi Deportivo. 10 numara da güzel olmuş. Çok yetenekli topçudur, su kaynatmazsa Makelele filan hatırlamaz Bernabeu.

Real Madrid: Iker Casillas; Arbeloa, Raúl Albiol, Garay, Marcelo; Cristiano Ronaldo, Lass, Xabi Alonso, Kaká (Guti, m.82); Raúl (Granero, m.62) y Benzema (Higuaín, m.72).

Deportivo: Aranzubia; Laure, Ze Castro, Lopo, Filipe; Juca, Juan Rodríguez; Pablo Álvarez (Lafita, m.64), Valerón (Iván Pérez, m.69), Gardado; y Riki.

Goles: 1-0, M.27: Raúl. 1-1, M.30: Riki. 2-1, M.35: Cristiano Ronaldo, de penalti. 2-2, M.46: Valerón. 3-2, M.60: Lass Diarra.

Árbitro: David Fernández Borbalán (C. Andaluz). Amonestó a Aranzubia (m.35), Lass Diarra (m.55), Raúl Albiol (m.71) y Lafita (m.81)

Etiketler:

8 Yorum:

Blogger cortez85 dedi ki...

lambuja

if i understand well. you didnt like albiol and granero. granero is from madrid young team and talented player.
albiol is now national team player. and you will se piqué-albiol in wc 2010 not marchena and puyol. not only espanolizacion. ok ?

how are fenrbahce,r.carlos and güiza going ?

RAUL MIERDA!!!!!!!!!

30 Ağustos 2009 00:39  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@cortez85

Yep, I didn't like Albiol and Granero for now and I think Pique & Puyol better.

Guiza drives us crazy. He is missing too much. R.Carlos ok. However there are some rumours that he is going to leave Fenerbahçe on January and return to Brazil.

30 Ağustos 2009 00:49  
Blogger Prometheus dedi ki...

"Kaka, Benzema, C. Ronaldo kadar delici oyuncular Barcelona'da dahi yok"
Hocam Messi, Henry ve İbra da o kadar deliciler bence ama tabi senin yorumundur:D

30 Ağustos 2009 00:51  
Blogger cortez85 dedi ki...

carlos is 37. and too old for european football. you'd better sell him to flamengo..

30 Ağustos 2009 00:55  
Blogger L.E.N. dedi ki...

Lassana Diarra'yı ilk Chelsea'de seyretmiştim. "Bu ne güzel oyuncu böyle yahu ?" diye takibe almışken araya ne karıştı bilmiyorum, kafayı bir kaldırdım Arsenal almış. "Chelsea mallığına yansın, helal Wenger" derken yine n'olduğunu anlamadan Portsmouth'ta rastladım şahsa.

Anladığım kadarıyla yedek kalmakla ilgili problemi olan bir oyuncu. Ama yetenekleri ilk günkü gibi üst düzey.

Real Madrid aldığında "n'aaalıyor bu adamlar yeaaa" bazlı, sadece Avrupa'nın en büyük 3-5 takımından 3-5 oyuncu sayabilecek ciddiyetteki futbol adamcıklarına "iade-i itibar" yapıyor, Diarra.

Bir de Abou Diaby var, henüz pek "bir şey sayılmayan". Adama hissettiğim muhabbet, ismi-numarası yazılı Arsenal'in orijinal formasını sipariş ederek iki kuruşluk bütçemi sarsacak kadar yüksek.

Lassana Diarra'da ("Lass" kısaltmasına gıcığım) lotoyu tutturduk, sıra Abou Diaby'dedir.

30 Ağustos 2009 01:31  
Blogger edebivurgu dedi ki...

İlk golde Kaka'nın yaptığı asiste şapka çıkarırım.

On numara futbol oynayan adama da anca "10" numara giderdi zaten. Lass'a yakışmış.

Her maç başladığında bu Benzema'da ne var diyip duruyorum. Sanırım şöyle 5-6 kişiyi ipe dizip jeneriklik bir gol atmadan da bu söylemimden vazgeçmiyeceğim.

Real'in defansı ise biz yiyelim onlar atar nasılsa havasında. Her ne kadar yedekte olsalar, ileride Real'in canı yanar bu bölgeden.

Deportivo'nun attığı ilk golde o nasıl kafa vuruşudur :), adam dizleri yüzüne deyecekti neredeyse.

Özetle güzel maç oldu. Zico'nun açıklaması geldi aklıma. Yanlış hatırlamıyorsam ilk geldiğinde 2 yiyebiliriz ama 3 atarız demişti. Real'de bu yolda gibi.

30 Ağustos 2009 01:51  
Blogger sannti dedi ki...

Valla 4-3-3 demişsin de maçın başındaki kadroyu nası dizersem dizeyim 4-3-3'e benzemedi pek. 4-2-4 gibi oynuyo Real Madrid. Sıkı takımlara karşı özellikle deplasmanda oynayacakları maçlarda çok canları yanar bence. Hücumda da organize bişey göremedik bugün pek, anlık parlamalar belirledi maçın sonucunu. Zaten Deportivo'nun kaçırdığı inanılmaz bi gol de var ki atsalar 3-2 değil 2-4 falan biterdi maç.

30 Ağustos 2009 02:04  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@sannti

Aslında haklısın. Raul olduğu için sahada dizilim anlamında net bir 4-3-3 gözükmüyor ama oyuncuların sahadaki rolleri, yapmak istedikleri 4-3-3 gereklilikleri.

Bu detayı "dengeyi bozsa bozsa Raul bozar" cümlesinden daha detaylı anlatmak lazımdı.

İlerleyen haftalarda artık.

30 Ağustos 2009 02:10  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa