1 Ağustos 2009 Cumartesi

Rock 'n' Futbol



Futbol ve rock müzik, özellikle hard 'n' heavy, benim hayattaki vazgeçilmezlerimden. Bu ikisinin buluştuğu kulüplere ayrı sempatim var. Daha geniş bir yazı gelecek ama kabaca kimi kulüp taraftarından, kimi kulüp sempatizanı olan ünlü müzisyenlerinden kimi kulüp de kendi kültürü gereği rock türüyle haşır neşir. West Ham United, Machester City, FC. St. Pauli gibi kulüpler en bilinen örnekleri. Brezilya'da da varmış böyle bir kulüp. Sao Paulo'nun yeni ve küçük kulüplerinden biri olan Santo Andre taraftarları bu müziğin efsane gruplarından AC/DC hayranı. Ne kadar eski bir fan olma durumu var bilemiyorum; ama AC/DC grubu, takımın maçlarını oynadığı stadda yapılan rock festivalinde headliner olarak çıktıktan sonra iyice coşmuşlar. Her maçta bu pankartı asıyorlar. Yakışmış vesselam. Seneye West Ham'dan da çok şeyler bekliyoruz bu arada.

Up the Hammers !
Up the Irons !

Etiketler:

5 Yorum:

Blogger HKNSRN dedi ki...

St. Pauli ötekilerin takımı diyede anılır. Almanya'da ne kadar toplumun dışına itilmiş insan varsa hepsini St. Pauli bir araya getiriyor. Bundesliga'nın gördüğü en döküntü stad St. Pauli'nin Millertor stadı olmalıdır. Elektronik skor tabelası yok. Bundesliga'ya çıktıklarında tribünlere koltuk yerleştirme zorunluluğu getirilince beton merdivenleri boya ile numaralandırmakta çare bulmuşlardır.Kuru kafalı korsan bayrağıda gayri resmi amblemleri haline geldi. Sadece Almanya'da değil Almanya dışında da milyonlarca taraftarı bulunuyor.

1 Ağustos 2009 12:59  
Blogger HKNSRN dedi ki...

Ayrıca Deniz Barış ve Uğur İnceman'da bu kulüpte daha önce forma giymişleridir.
wwwhknsrn-gencfutbol.blogspot.com

1 Ağustos 2009 13:01  
Blogger MegaDave06 dedi ki...

Adamlar boşuna Rio'da yüz binlere konser vermiyorlar zaten :P. Senin yazılarını beğeniyle takip ediyordum ama bir Hard Rock dinleyicisi olduğunu bilmiyordum daha da bir sevdim buraları :P.

1 Ağustos 2009 13:04  
Blogger Antidoto dedi ki...

Bristol City taraftarı olan bir grup ahpabım var.Bunlar yaklaşık 15-20 kişilik bir ekip ve hepsi tribün çocuğu.Adamların takıntısı da Skid Row ve dolayısıyla Sebastian Bach.Yakında bunlar da pankartları asarlar.Stay heavy.

1 Ağustos 2009 13:55  
Blogger cortez85 dedi ki...

♫ Acdc ♫ thunderstruck

2 Ağustos 2009 00:39  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa