5 Ağustos 2009 Çarşamba

Sakatlığa Göre Ceza



FIFA, UEFA, diğer konfederasyonlar ve ülke federasyonlarının kartlar ve cezalar konusunda, kasıta göre değişkenlik gösteren standart uygulamaları var. İngiltere Futbol Federasyonu FA kasıtın yanına karta sebebiyet veren faulün oyuncuya verdiği zararı da ekledi bu sene. Bilekkıran, kemikkıran, bağkoparan türden faullere verilecek ceza standardın çok üstünde olabilecek önümüzdeki sezon. Geçtiğimiz sezonlarda Arsenal'den Eduardo ve Hull City'den Craig Fagan'ın ayaklarının kırılmalarına neden olan eylemler 3'er maçla cezalandırılmış ve verilen cezaların üstüne epey spekülasyon yapılmıştı. Hayırlı olmuş futbol adına bu karar. Benzer önlemi İsmail Güldüren ve türevleri adına TFF'den de bekliyorum. Bu ligin artık iyice anlamsızlaşan sertliğinden bıktım usandım.

Etiketler:

4 Yorum:

Blogger Erhan dedi ki...

Kesinlikle doğru bir karar hatta geç kalınmış bir karar bu. Ve evet ülkemizde de caydırıcı cezalar belirlenmeli artık. Öyle bir oyuncu aldığı ilk cezasından sonra alacağı diğer cezalarda çok daha ağır yaptırımlar da olsun.

5 Ağustos 2009 17:39  
Blogger anonim dedi ki...

Şerreffsizim aklıma gelmişti. Hatta benim düşüncem tam olarak şöyleydi; eğer ki, kasti bir sertlik neticesinde (artık onun kriterleri neye göre belirlenecekse) sakatlanan bir futbolcu, bağımsız bir sağlık denetçisinin raporuna göre "asgari" ne kadar süre futbol oynayamayacaksa, sakatlığa sebep olan futbolcu o süre içerisinde futbol oynayamayacak. Kısacası geçici olarak lisansı iptal edilecek.

Neredeyse 10 senedir kafamda döner durur bu fikir. Çok mu katı? Bence en adili! Ancak adaleti sağlayacak(!) kişilerin de beşer olduğu düşünülürse, bu uygulama ne kadar şaşar orası muamma...

5 Ağustos 2009 18:05  
Blogger İsmail Şayan dedi ki...

Yanlış hatırlamıyorsam bu konuda ilk uygulamayı Romen federasyonu yapmıştı. Rakibin ayağının kırılmasına sebep olan Lacatus'a, sakatlanan oyuncunun tahmini futbola dönüş süresi olan 11 aylık bir ceza vermişlerdi. Lacatus da bırakmıştır herhalde o karardan sonra, 38 yaşındaydı diye hatırlıyorum.

Bak Lacatus'tan da emin olamadım şimdi ama Romanya'dandı o konuda eminim.

5 Ağustos 2009 19:55  
Blogger Lev Kom dedi ki...

Erman Toroğlu 10 yıldan fazla bir süredir bunu dillendiriyor. Yeni bir şey değil.
Kısasa-kısastır bu ve bir nevi hırsızın elini kesmekten farksızdır!
Elimizde kasıt dedektörü yok ki...
Neyse ki Güldüren Giresun'da bu sene :) ama devre arasında yüzde 90 bir takımagelir

6 Ağustos 2009 00:40  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa