3 Ağustos 2009 Pazartesi

Yıldız Futbolcu Oleguer



İçi boşaltılan futbol tabirleri diye bir liste yapacak olsam bir numaraya "yıldız futbolcu" yazarım. Eskiden az çok kestirebilirdik kim bu ülke şartlarında yıldız kim değil, ama artık tanımlanamaz bir hal aldı. Roberto Carlos da yıldız Vederson da. Bir futbolcu üç büyüklerde oynuyor ve kafa kağıdında Türkiye yazmıyorsa, ambalajı otomatikman yıldızlı geliyor. Josico ya da Carrusca kadar da patlak çıkmadığı takdirde de bu algı devam ediyor. Yine de bu kadarını beklemiyordum. Az evvel gazeteleri okurken Galatasaray ile Oleguer flörtüne denk geldim. Oleguer'in de başına "yıldız futbolcu" tabirini eklemişler. Bana kalsa, Oleguer'e bırakın 'yıldız'ı, 'futbolcu'yu dahi çok görürüm. Hepsini geçtim, Kemalettin gibi adam bu Oleguer. Sadece oyuncu kalitesi olarak değil, saha dışındaki insan profiliyle de en son yıldız denilecek topçu. Şaştım kaldım. Umarım bir gün bulurum bu 'yıldız futbolcu' ısrarını rasyonel olarak açıklayabilecek birini.

Etiketler:

18 Yorum:

Blogger Unknown dedi ki...

Sabah Ntv'de Spor Servisi'nde aynı haberi verdiklerinde benim de ilk aklıma gelen şey bu olmuştu. Gerçekten de bu ölçütler artık o kadar muğlak bir hale getirildi ki futbol dünyasında sanırım ilerleyen zamanda "Spor haberlerini okuma ve anlama kılavuzu" vb. zihni sinir projelerini gerçeğe dönüştürmek gerekecek :)

3 Ağustos 2009 23:35  
Blogger AsperAstrum dedi ki...

Kemalettin ve Oleguer'in "saha dışındaki insan profilyle en son yıldız denilecek topçu" yapan ortak özellikleri nedir? Sol görüşlü olmaları mı?

3 Ağustos 2009 23:51  
Blogger Her Yol Roma dedi ki...

yıldız denen adam oleguer'in futboldan çok hazzettiğini sanmıyorum. zira adamın barça'dayken antrenman kaçırıp sınava gitmişliği var. ekonomi mezunudur kendisi.

http://heryolroma.blogspot.com/2008/11/ilgin-mezuniyetler-02.html

4 Ağustos 2009 00:22  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@Asper Astrum

Sağını solunu bilmiyorum. Kazandıkları paraya göre yaşadıkları yaşam kalender denilebilecek kadar gösterişsiz. Yıldız gibi değil. Kastım bu.

4 Ağustos 2009 00:45  
Blogger joe kleine dedi ki...

Kemalettin'den ne istediniz anlamadım, adam çıkıp çatır çatır topunu oynardı.

Ayrıyeten Mehmet Topal-Selçuk ön liberoysa Kemalettin, Gerrard'dır, eski maçlara denk gelirseniz bir bakın ne biçim bir topçu olduğuna, Oleguer'e sallayacam diye Kemalettin'i kurban etmişiniz yakışık almamış.

4 Ağustos 2009 01:00  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@joe kleine

Yukarıdaki yorumda neyi kastettiğimi belirttim.

4 Ağustos 2009 01:06  
Blogger syd dedi ki...

Yıllar önce Osmaniyespor'da oynayan bir arkadaşım, Kemalettin'in futbolunun son günlerinde Osmaniyespor'un delme çatma tesislerinde içler acısı bir halde kaldığını söylemişti. Ne kadar doğru bilemeyeceğim lakin doğruysa bu kadar da mütevazi olunmaz ki arkadaş. Naaptın paraları? Gerçi Tarık Daşgün'le yakın dotluğumuzdan edindiğim tecrübelerime göre, paralar çatır çatır yeniyormuş arkadaş, onu anladım. Geçenlerde 8-9 biranın parasını zor denkleştirdik şerefsizim.

4 Ağustos 2009 03:04  
Blogger BT dedi ki...

bunu fotoğrafta yıldızların yanından ps ile silmişlerdi

4 Ağustos 2009 03:20  
Blogger Tuncer YILDIZ dedi ki...

Yıldız oyuncu maradonadır, devre arasi kokain çekendir.
Yıldız oyuncu Baggio'dur, budisttir, boncuklu saçlarını savura savura koşarken topa vurmak yerine büyü yapmayı tercih edendir.
Yıldız oyuncu Anelkadır, koca seneyi tüm vucüdü buruşana kadar havuzda geçirdikten sonra Chelsea'ya transfer olandır.

Yıldız erişelmezdir, yaşattığı futbol zevkinden ötesine karizmasıyla ruha hitap edendir.

4 Ağustos 2009 04:16  
Blogger ali dedi ki...

Yildiz tanimi, oyuncuya nerden baktigina da baglidir. Mehmet Topuz kayseride yildizdir ama fenerbahce`de sorunlu yedek olacaktir. Ayrica, mutevazi yasamanin yildizlikla alakasi yoktur. Hagi komunist bi ulkede mutevazi bir oyuncu olarak baslamistir futbola, ama hep yildizdir.

4 Ağustos 2009 08:07  
Anonymous Adsız dedi ki...

oleguer'in yıldız futbolcu olmadığı konusunda sanırım herkes hemfikir, burada sağını solunu önün arkasını tartılşmaya gerek yok

ki oleguer e gidip sorsanızda muhtemelen en son olmak istediği şeylerden birisi yıldız futbolcu kavramına dahil edlmek olur.

sıkmayalım kendimizi

4 Ağustos 2009 10:29  
Blogger Kerem dedi ki...

Alper'in "en son yıldız denilecek kişi"'ye Kemalettin'i eklemesine ben de ilkte bozulmuştum. Ama görüşleri dolayısıyla demediği belli. Zaten yorumlarda belirtmiş.

Hazır Kemalettin'i hatırlamışken, ben günümüz futbolunda kafa yapısı olarak ona benzer oyuncular istediğimi belirteyim. Milli takım oyuncusuyken görüşleri doğrultusunda kampanyaların altına imza atacak kadar cesur, takımdan bu yüzden kovulduktan sonra tükürdüğünü yalamayacak kadar dürüst biri. Aydın Cingöz'ün geçen senelerde Aydınlık Dergisi'nin spor yazarıyken onunla yaptığı röportajın bir yerden bulunup, okunmasını öneririm. Kemalettin orada başından geçen herşeyi detaylı bir şekilde anlatmıştı. Örneğin Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra bir çok takımla farklı zamanlarda anlaşmasına rağmen, son anda birileri bunu engelliyormuş. Son günde yatan bir çok transfer durumum vardı diyor kendisi. Bunu da başkanlara sorduğunda nedenini söyleyemeyecekleri cevabını alıyormuş.

Ayrıca son seçimlerde kampanyasına destek verdiği için FB'den kovulmasına dolaylı şekilde neden olmuş sol partinin İstanbul ikinci bölge birinci sıra adayıydı.

4 Ağustos 2009 13:29  
Blogger Explosive Striker dedi ki...

kötü bir yazı olmuş...kemalettin ve oleguer saha dışında düşündüklerini söyleyecek kadar cesur oyuncular..kemalettin ayrıca çok iyi bir oyuncuydu oyunu iki yönlü oynardı falan filan..bence yazılara milliyetçi duygular yüklenmiş...

5 Ağustos 2009 03:00  
Blogger granger17 dedi ki...

olegueri neden kemalettine benzettin açıkçası anlayamadım şuan örnek verebileceğin bi sürü yıldız olmayıpta bu sıfatı taşıyan oyuncu varken ayrıca kemalettin takımı için oynayan çok karakterli bir oyuncuydu ben bloğunuzu sürekli takip eden biri olarak bu post için üzüldüm açıkçası

5 Ağustos 2009 21:44  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

Kemalettin'in bu posta dahil olma sebebi oyunculuğu değil. Kazandığı paralara oranla saha dışında, sosyal hayatında çizdiği mütevazı ve kalender profildir.

Yıldız oyuncular Oleguer gibi, Kemalettin gibi yaşamazlar genellikle.

Ama ya ben meramımı anlatamıyorum ya da çatacak yer aranıyor sanırım.

5 Ağustos 2009 21:52  
Blogger Explosive Striker dedi ki...

oops ben anladım şimdi kusura bakmayın ..ama yani cümle yapısından da yanlış anlaşılabilir bi anlam çıkabiliyor maalesef..=)

5 Ağustos 2009 22:23  
Blogger granger17 dedi ki...

oleguer için bırakın yıldızı futbolculuğu bile çok görürüm deyip benzetme yapınca kemalettin içinde futbolcu olmadığını kastediğinizi anladım ama neden kemalettin örnek verdiniz o kadar verdiğiniz sıfata uyacak adam varken postu yanlış değerlendirdiysemde özür dilerim ayrıca size saldırma gibi amacım olamaz çok severek okuyordum bloğunuzu eleştiriyede açık olduğunuzu düşünüyodum

5 Ağustos 2009 22:33  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@granger17

Eleştiriye açığım ama yazdıklarımla ilgili, yazmadıklarımla değil :)

Kastımı yorumlarda iki kere belirtmeme rağmen türdeş yorumların gelmesi insanın sinirini bozuyor haliyle.

5 Ağustos 2009 23:06  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa