3 Eylül 2009 Perşembe

Elano vs. Ramires



2010 Güney Afrika yolunda, Güney Amerika elemelerinde haftasonu büyük şölen var. Arjantin ve Brezilya oynayacak. Maç öncesi genel bir tarihçe yazacağım, ama önce şimdiye bakmak lazım. Arjantin sıkıntılı. Maradona biraz Denizli taktiği yapıp maçı Rosario Central'ın stadına aldırdı. Rakibine tam bir deplasman havası hissettirmek için. Brezilya ise rahat. Dunga aday kadrosunda sakatlanan Josue yerine Tottenham'ın listesine giren Sandro seçimini yaptı. Maç kadrosunda ise 10 bankosu var. 11. oyuncu ya Elano ya da Ramires olacak. Elano transferini yazarken de değinmiştim, Konfederasyon Kupası'nda Ramires kesik atmıştı Elano'ya. O günden bu yana 4-2-2-2 dizilişinde kaleye en yakın 4 oyuncu başlıktaki fotoğraftan ibarettir. Elano'nun son Ankaraspor maçındaki görüntüsüyle, geçen hafta Benfica'ya 90. dakikada galibiyeti getiren Ramires'i kesmesi de zor gözüküyor. Velakin Dunga'nın kadrosunda Robinho (45), Gilberto Silva (41) ve Maicon (37) dan sonra 34 seçilmişlikle en tecrübeli oyuncu Elano. Rakip Arjantin olunca özel bir tercihte bulunabilir. Bana kalsa o Robinho kifayetsizini keserdim ama bu postun konusu değil.

Etiketler: ,

4 Yorum:

Blogger sin dedi ki...

kifayetsiz super bır kelıme:)

3 Eylül 2009 10:35  
Blogger M. Alper dedi ki...

Robinho Brezilya'da oynarsa bu Brezilya her türlü ağır mağlubiyeti hakediyor demektir.
Robinho'nun Brezilya milli takımında oynaması da ne demek? Çocuk oyuncağı mı bu iş?

3 Eylül 2009 18:57  
Blogger Schumy dedi ki...

Yahu ben Elano' yu eskiden beri severim, Skhaktar' dan beri de takip ederim. Ama Ramires' i ilk defa Konfederasyon Kupası' nda duydum. Açıkçası birşey de yapmadı oyunda kaldığı süre içerisinde.

5 maç oynamış toplamda 362 dakika ve 1 asist yapmış.

Elano ise 2 maçta 86 dakika oyunda kalmış ve 3 asisti var.

Dunga' nın ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum. Güvenmese milli takıma da çağırmaz ama Ramires' in de üstün bir performansı yok. Belk idaha 22 yaşında, tecrübe kazansın ileride kullanacağım diye oynatıyor ama şu rakamlardan sonra Brezilya maçı gibi önemli bir maçta oynatması garip olur.

3 Eylül 2009 19:02  
Blogger Unknown dedi ki...

Dunku antrenmanda A takimda Elanoya forma vermis Dunga, ama yedekler maci Adriano nun goluyle 1-0 kazanmislar :)

4 Eylül 2009 20:52  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa