2 Eylül 2009 Çarşamba

Fringe



Konu büyük bütçe gerektiren efekt bombalarıysa Amerikalılar hala 1 numaralar ama sinema ise eski yaratıcılıklarından ve kalitelerinden uzaklar. Avrupa ve Latin Amerika çoğu türde daha öndeler. Asya sinemasının da bildiğim ve izlediğim kült örnekleri var ama hakim olduğum söylenemez. Oysa Coupling'i ayırırsak aynı Amerikalılar dizi konusunda rakipsizler. Öykü, kurgu, oyunculuk, aklınıza ne gelirse. Kısa, çarpıcı ve izlenebilir anlatmak kolay değil elbette. Fringe gibi fantastik bir yapımlar için ise imkansıza yakın. 2-3 gündür başındayım, blogdaki post sıklığının azalmasının sebebi Fringe. Dizinin ilk birkaç bölümüne tahammül edip bırakmadığınız takdirde, gözlerinizdeki kırmızılığı saymazsanız, zihninizde güzel bir tat kalacak. Sezon finaliyle de Nirvana'ya varacaksınız. Dizinin unsurları izlerken size başka dizilerden bolca çağrışım yaptırıyor. Burası House, orası Lost, şurası X-Files, berisi Smallville, gerisi Friends, ötesi Monk dedirtiyor. Kimileri bu yüzden diziye çakma damgası vurabilir. Umursamayın. Hayatta saf ve güzeli aynı anda bulmak zor. Bir şekilde bileşmesi ya da işlenmesi gerekiyor. Ama onu yapmak daha da zor. Bir kere malzemeniz kaliteli olacak, ikincisi ölçüsünü iyi ayarlayacaksınız. İyi bir bloody mary için sadece Smirnoff ve Worcestershire sos yetmez. Aranılan lezzet için tuzunun, biberinin, limon suyunun uyumunu da yakalamak lazım. Fringe şimdilik renkli karakterleri ve öyküsüyle optimum uyumu tutturmuş gibi. Cliffhanger dozu da gayet başarılı. Lost gibi delirtmiyor insanı. Dizinin yapımcılarından Jeff Pinkner der ki; "Kahramanlarımız 1. sezonda sorunla tanıştılar, 2. sezonda başa çıkmayı öğrenecekler". 2. sezon 17 Eylül'de başlıyor. Beklemek zor, diziyi hafta hafta takip etmek daha da zor. MFÖ mecburen diyordu bir zamanlar...

Etiketler:

9 Yorum:

Blogger horozmania dedi ki...

ilk sezonda da bekledik her hafta:)

umarım bu sezon daha iyi olur...

2 Eylül 2009 18:59  
Blogger Reds dedi ki...

Birkaç hafta biriktirerek izlemek bu diziyi daha keyifli hale getirecektir şüphesiz ancak böyle bir diziyi izlemek için 17 Eylül'de çıktığından 1 sn sonra beklemek bile ızdıraplı olacaktır orası ayrı.. :) J.J Abrams acayip bir adam :)

2 Eylül 2009 19:06  
Blogger Erhan dedi ki...

Kesinlikle ön yargısız izlenmesi gereken bir dizi. Kaldı ki daha sezonun yarısına gelmeden tüm o yargılardan arınıyorsunuz. Finaliyle de dediğiniz gibi iyice coşturdular. Merakla bekliyorum ben de yeni sezonu.

Bu ayın ortasından itibaren tüm diziler yavaş yavaş başlıyor zaten, bereketli Eylül. (:

2 Eylül 2009 19:23  
Blogger SirEvo dedi ki...

Geçen sezonun tartışmasız en iyi dizisi.
Hele bir final bölümü var ki, dillere destan. :)
Türü sevenler izleyip bayılıyor da, bu türü sevmeyenleri biraz sıkabiliyor.
Bence biraz dişinizi sıkın, devamı gelir. Kesinlikle izlenesi bir dizidir.

2 Eylül 2009 19:28  
Blogger Unknown dedi ki...

Olivia Dunham! Dakika birden itibaren hayranıyım. Ben de çok seviyorum Fringe'i.. Tabi yapımcı sağolsun, yer yer Lost, Alias vs. tadı da alınıyor.

Yaşasın düzen, Walter ve tabiki Olivia !

2 Eylül 2009 20:51  
Blogger D-Z0N3 dedi ki...

Fringe J.J. Abrams'ın nadide yeni çocuğu. Lost ve Alias tadları veren dizi şahsi fikrim ikisinin de ötesinde bir lezzet. Yeni sezon bölümlerini U.S'de yayınlandığı günün 3-4 saat sonrasında http://divxm.net adresinde olacak.

2 Eylül 2009 21:26  
Blogger fyckreth® dedi ki...

dizinin 3.bolumunden sonra izlemeyi birakanlardanim. "...Dizinin ilk birkaç bölümüne tahammül edip bırakmadığınız takdirde, gözlerinizdeki kırmızılığı saymazsanız..." dan sonra izleyecegim artik. cok iyi seyler duydugum icin, hayal kirikligi yaratti sanirim bende ilk 3 bolumde.

3 Eylül 2009 12:56  
Blogger kuzen larry dedi ki...

Herhalde düzelecek diye 5 bölüm izledim ama baktım ki 5. bölümde de olay örgüsü tamamiyle aynı eehhh deyip bıraktım izlemeyi. Bütün bölümler aynı çünkü. Şöyle ki;
ilginç olay yaşan - jenerik gir - sarışın kız gel olay yerini incele - o sıra zenci gel düzene ilişkin gizemli laflar et - çılgın pro. gel olayı incele "aa bunlar benim deneyleri devam ettirmiş meğerse keratalar" diyip cia dan garip isteklerde bulun - sonunda prof. hiç bişey anlamadığım teknik terimlerle olayı aydınlat problemi çöz.

Evet ilk 5 bölüm aynen bu şekildeydi. Şimdi bu posttan sonra gaza gelip bi kaç bölüm daha izleyebilirim. Ama ileriki bölümler de bu şekilde gidiyorsa bi haber edin de hiç uğraşmayayım.

Bu arada dizinin kısa ama mükemmel jeneriğine tek lafım yok.

3 Eylül 2009 16:24  
Blogger hadrianus dedi ki...

sezon finalini kaçırdım ...ve çok üzüldüm. ne oldu finalde

5 Eylül 2009 20:54  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa