2 Eylül 2009 Çarşamba

Tabata'nın Brezilya Kariyeri



Ayhan, Hasan Şaş, Bülent Akın, Baliç, Mehmet Topuz bu ülkede ederlerinin çok daha fazlasına transfer edilen oyunculardan birkaçı. Bu paraların ödenme sebebi sadece kaliteleri değil ellerindeki Türk pasaportları ve açacakları yabancı kontenjanları. Rodrigo Tabata'nın elinde Türk pasaportu da yok, kalitesi de Alaattin Metin'in Akşam gazetesinde verdiği maç ve gol rakamlarının bir hayli uzağında. 127 maçta 72 gol mevkisinde Alex'in dahi ulaşamadığı bir performanstır. Goias'ta 75 maçta 18 gol atarak Santos'a gelmiş ve 154 maçta 24 gol atarak Antep'in yolunu tutmuştur. Yazıldığı kadar popüler ve marka bir oyuncu da değildir. Santos kariyeri esnasında Luxemburgo ve Emerson Leao döneminde de fazla forma bulamamış, Cuca geldikten sonra düzenli oynamaya başlamıştı. Demem odur ki; Tabata tıpkı Bilica gibi kariyerinin zirvesine Türkiye'de ulaştı. Bir not da bonservisi için düşelim. Santos Tabata'nın % 50'lik kısmı için Goias'a zamanında 300,000 $ değil 2,5 milyon Brezilya reali yani yaklaşık 1 milyon € ödemişti. Dolayısıyla ben Tabata'nın Antep'e 800,000 $ gibi bir rakama da mal olduğuna inanmıyorum. Alaatin Metin'in haberindeki tek doğru 8 milyon €'nun yarısının Santos'a gideceği. İlgililere duyurulur.

Etiketler: ,

9 Yorum:

Blogger UzunPaslar dedi ki...

Merhaba Alper,

Bugün Vatan Gazetesi'nde spor müdürü İbrahim Seten yazmış. Gaziantepspor, Rodrigo Tabata'yı 2.7 milyon Avro'ya transfer etmiş geçtiğimiz sezon ve Gaziantepspor, Tabata'nın yarı hakkını değil hepsini satın almış. Bunları söyleyen Santos'un as başkanı.

Fakat söylediğin gibi Gaziantepspor, 8 milyon Avro'nun yarısını alacak. Öyle zannediyorum ki arada başka bir aracı var. Çok detaylı bir yazıydı, okumanı öneririm.

2 Eylül 2009 23:51  
Blogger SirEvo dedi ki...

"127 maçta 72 gol mevkisinde Alex'in dahi ulaşamadığı bir performanstır. "
TR kariyeri mi bu, Tabata'nın?

3 Eylül 2009 00:15  
Blogger MBC dedi ki...

Ayhan, Hasan Şaş, Bülent Akın, Baliç, Mehmet Topuz bu ülkede ederlerinin çok daha fazlasına transfer edilen oyunculardan birkaçı.
---
herseye okeyde.. Balic niye bu listede? bursadan gelir gelmez feneri sirtladi adam..

Hasan sas´i anlatmiyorum bile.. ilk baslarda yedek olsada son 9 yilda gs´in en önemli futbollcusuydu..

3 Eylül 2009 00:18  
Blogger Alper Öcal dedi ki...

@SirEvo

Brezilya'da Santos kariyeri. A.M. öyle yazmış.

@gkslsrt

Teşekkürler. Seten'in yazısını okudum ancak rakamı öğrenip belgesini istememesini ilginç buldum. Gazeteci değilim ama ben olsam isterdim.

Brezilya basınında Santos'un Tabata'nın bütün haklarına değil % 50'lik kısmına sahip olduğu yazılıyor. Sorup doğrulatırız.

3 Eylül 2009 00:20  
Blogger İsmail Şayan dedi ki...

@ gkslsrt

Şimdi şöyle bir durum var:

"Tak diye karşıya çıkan" Santos asbaşkanı der ki, biz oyuncuyu 2,7 milyon Euro'ya Gaziantep'e sattık. Peki, güzel... Güzel de Gaziantep kanadının bundan haberi yok anlaşılan... Çünkü aynı yazıya göre Gaziantep tarafı oyuncunun %50'sine sahip olduğunu zannediyor(biri onları uyandırsın, kih kih).

Abuk sabuk rakamların havada uçuştuğu bu sezondan bahsetmiyoruz, bahsettiğimiz geçen sezon. Bence, geçen sezon bir oyuncunun bonservisinin yarısı için bir Anadolu kulübünün 2,7 milyon Euro ödemesi çok zor bir ihtimaldir, kimse kusura bakmasın(Trabzonspor'u ayrı tuttuğumu belirtmeme gerek yok sanırım). Hele ki hesabı bonservisin tamamına vurursak rakam 5,4 milyona çıkıyor. Allahaşkına, geçen sezon Gaziantepspor'un böyle bir yükün altına gireceğine inanan bir insan var mıdır şu dünya üzerinde? (Fener geçen sene Emre'nin bonservisinin tamamına bundan daha azını verdiği için tefe koyulurken üstelik. Yanlış anlaşılmasın, buradaki karşılaştırma oyuncu değil, kulüplerin ödeme gücü karşılaştırması).

Bence yazı erken yazılmış. Çünkü yazı için toplanan bilgilerde kocaman bir delik var. Ve İbrahim Seten de bunun çaresizce farkında, aynen kendisinden alıntılıyorum:

“ALLAH Allah” dedim içimden.. Tabata’yı satan Santos, 2.7 milyon Euro aldığını söylüyor.. Üstelik bonservisin yüzde 100’ünü de satmışlar.. Yani arada arayıcı, tarayıcı, götürücü kimse de yok.. G.Antep durup dururken niye 4 milyon Euro’yu başka bir menajere ödesin ki? Kim bu menajer? Yoksa hayalet mi? Onu da araştırıyoruz.. Buluruz elbette..

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Demiroren_kazik_yedi_mi_yemedi_mi_&tarih=02.09.2009&Newsid=257140&Categoryid=4&wid=125

Ben olsam bu yazıyı yayınlamazdım. "Sayın okuyucu, ben bir şey öğrenmeye çalıştım ama öğrenemedim" mealli bir yazı bu ve İbrahim Seten gibi değerli bir gazeteci için çok ciddi bir falso olmuş. Gidip magazin sayfasının dedikodu köşesine koysa daha güzel otururdu(biraz ağır oldu, farkındayım).

Ama umarım bulur İbrahim Bey. Suyu berraklaştırmak için yola çıkıp daha da bulanıklaştırdığının farkına varsın lütfen. Çünkü yazıda çok büyük bir delik, ortada da çok pis bir koku var. Hele de blogdan gelen "zamanında %50'si için 1 milyon Euro ödenmişti" bilgisi ile birlikte anlamaya çalışınca iş daha da karışıyor.

Dediğim gibi, ben olsam yazıyı yayınlamazdım. Ama blog yazmanın güzel taraflarından, bir gazete için yazmanın kötü taraflarından biri belki de bu:

"Şimdi doldurmak zorunda" olduğun bir yer yok. Nihayetinde yazıyı ciddiye almakta zorluk çekiyorum. Umarım anlatabilmişimdir derdimi: Yalan belgeyi gördüğümde doğrusunun da sunulmasını isterim. "Sen yalancısın" demek pislik atmaktır, "sen yalancısın, doğrusu burada" diye ortaya koymak gazeteciliktir... Bu cümleden de çok yazı çıkar ya, neyse...

3 Eylül 2009 02:19  
Blogger varol döken dedi ki...

bu paranın büyük bir kısmı iş ortaklığı açısından demirören e geri dönecek... sonuçta adam beşiktaş kulübü'nden değil kendi cebinden çıkan parayı harcıyor...

bu memlekette küçük esnaf bile işleri yoluna koymak için neler neler yaparken, gazeteci bunun hangi doğrusunu bulsun...

neler döndüğünü asla bilemeyeceğiz o yüzden vay anam serhat neler dönmüş bize yeter:)

3 Eylül 2009 10:04  
Blogger Pamukk dedi ki...

nurullah sağlam ntv yayınına bağlandığında "tam rakam değil ama yaklaşık 2mio dolara aldık biz Tabatayı" demişti

3 Eylül 2009 10:57  
Blogger kutay dedi ki...

hasan-baliç-ayhan aynı sene trasnfer oldular..
ayhan 8 balıç 9+tayfun seven di sanırım..hasan onların yanında devede kulak kalıyordu yanlıs hatırlamıyorsam..

3 Eylül 2009 14:53  
Blogger UzunPaslar dedi ki...

2.7 milyon Avro çok uçuk bir rakam ama açıkçası Gaziantepspor'un böyle bir bonservis ödemiş olmasını diliyorum. Bu, diğer takımlara da örnek olur ki daha kaliteli yabancılar izleyebiliriz ligimizde.

Arada başka bir aracının olduğu konuşuluyor ki bu olmayacak şey değil bence. Tabata'nın yarı bonservisi bir şirkete ait olabilir mesela. 2.7 milyon Avro'nun misal yarısını İbrahim Kızıl'ın şirketi ödedi dense şaşırmam örneğin. Şu an ne konuşsak boş gerçi ama İbrahim Seten'e güveniyorum bu konuda. Takip edebildiğim kadarıyla araştırmacılığı çok kuvvetli bir gazeteci.

3 Eylül 2009 21:46  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa