29 Ocak 2010 Cuma

Kayıkçı Zaccheroni


Anayasayı bir kez delince gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Juventus 40 yıldır sadık kaldığı anayasasını geçen sene çiğnemiş ve sezon bitmeden Ranieri'yi yollayıp Ferrara'yı getirmişti. İşler bu sene de istedikleri gibi gitmedi. Önce Şampiyonlar Ligi'nden elendi Juventus. Sonra, yeni yılda Serie A'da şampiyonluk hedefi yalan oldu. Dün de İtalya Kupası'nda Inter'e turu verdikten sonra ellerinde sonunda kupa kazanacakları başka bir hedef kalmadı. Ferrara'nın görevine son verdiler. Yerine iki senedir işsiz olan Alberto Zaccheroni'yi getirdiler. Detaylı yazacaktım ama Tuttosport'un başlığını görünce vazgeçtim. Nefis bir başlık atmışlar. Alberto Zaccheroni'yi Yunan mitolojisindeki kayıkçı Kharon'a benzetmişler. Mite göre, Kharon'un kayığı ölülerin ruhlarının Styx nehrini geçirip Hades'e ulaşmasının tek yoludur. Kharon böyle geçinir, bu işten de para alır. Yunanlıların hala cenazelerinin dil altlarına para koymasının sebebi bu inanıştır. Juventus da Zaccheroni'nin cebine sıkıştırdı üç beş kuruş, yeni sezona kadar taşı bu cenazeyi dedi. 2001-02 sezonunda Lazio'nun başındayken son hafta Inter'e 4 atıp Juventus'u şampiyon yapmasının hatrı var mıdır bu kararda bilemiyorum, ama Juventus taraftarı hiç memnun değil. Sezon sonuna kadar dahi olsa, Zaccheroni yanlış seçim demişler Tuttosport'un anketine.

Etiketler:

2 Yorum:

Blogger ergün dedi ki...

juventus gibi bir takımın ne işi var zaccheroni,ferrara,ranieri gibi adamlarla anlamıyorm.bu adamlar hep kaybeden olmuslardır.Lippi ve capello gibi adamların ardından bunlar tabii ki beğenilmez taraftar tarafından.

29 Ocak 2010 17:31  
Blogger Rommel dedi ki...

juventus gerçekten hedef küçülttü son yıllarda. serie-a nın diğer liglerin geride kalmasının da en büyük nedenlerinden birisi bu olsa gerek. kadro olarak da ne interin ne milanın ne de diğer ağır abilerin yanından geçebilecek düzeydeler. ilk 18in yarısını bile tanımıyorum

29 Ocak 2010 22:13  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa