3 Ocak 2008 Perşembe

Parma Seri Üretimi



Parma 80'lerin sonunda ve 90'lı yılların başında Sacchi ve Scala ile Serie A'ya yükselene dek adını pek duymadığımız bir takımdı. Serie A'ya bastıktan sonra Baggio, Zola, Chiesa, Asprilla, Brolin gibi ilaveler yapılarak alınan Kupa Galipleri, UEFA ve UEFA Süper Kupası sayesinde bilir olduk sarı lacivertli kulübü.

Bu transferlere ileride Crespo, Veron, Ortega, Thuram, Junior, Adriano, Mutu da eklenecek ve Parma Serie A'nın ciddi, Avrupa'nın da korkulan ekiplerinden biri olmaya devam edecekti.

Parma bunları yaparken birşeyi daha yapıyordu, oyuncu yetiştirmeyi ihmal etmiyordu. Örnek vermek gerekirse Bucci, Apolloni, Benarrivo, Minotti, Cannavaro, Bonera gibi her ne kadar çocukluktan Parma altyapısında yetişmeseler de oyunculuk gelişimlerine Parma ile başlayıp takımla büyüyen oyunculara Carlo Ancelotti ile başlayıp Melli, Buffon, Barone, Gilardino devam eden bir seriyi de ekliyorlardı.

Parma'nın milenyum ile girdiği mali krize rağmen Serie A'dan kopmayışı da ancak bu geleneğini sürdürmesiyle açıklanabilir. Şu an çok kıymetli 3 oyuncusu var Parma'nın akademisinden yetiştirdiği.



Sırasıyla Daniele Dessena, Daniele Paponi ve Luca Cigarini.

Cigarini şimdiden İtalya'nın yeni Pirlo'su olarak değerlendiriliyor ve Tuttosport'un haberine göre Juventus'un markaj alanına girmiş bile.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa