18 Şubat 2008 Pazartesi

Brezilya'da Bu Hafta - #4




Campeonato Carioca'nın ilk bölümü sona erdi ve her iki grubun ilk 2 sırasında yer alan takımlar bu bölümün şampiyonunu belirlemek ve Taça Guanabra'yı alabilmek için maçlara başladılar. Botafogo, Fluminense'yi 2-0 ile geçerken Flamengo ile Vasco De Gama'nın mücadelesi nefes kesti.

Maça hızlı başlayan Vasco, Romario'nun ayrılışının dolaylı sebebi 19'luk Alan Kardec ile öne geçti ama bizim oğlan Fabio Luciano bildik gollerinden biriyle cevap verdi. Peşinden gelen penaltıyı değerlendiremeyen Vasco, bu kez Flamengo'nun bir başka stoperi Ronaldo Angelim'e engel olamadı ve Taça Guanabra finalinin adı Flamengo - Botafogo oldu.

***

Paulista'da ise liderliği Ponte Preta Guaratingueta'yı deplasmanda 3-0 yenerek devraldı. Bir başka deplasman fatihi ise haftalardır kazanamamasına rağmen iyi yolda olduklarını söyleyen Luxemburgo'nun Palmeiras'ı idi. Önce Guarani'ye 3, ardından Juventus-SP'ye 4 gol attılar ve sadece 1 gol yediler. Bu senenin bir başka hayal kırıklığı Santos ise Palmeiras'ın yaptığını yapamadı. Geçen hafta ezeli rakiplerinden Sao Paolo'ya kaybetmişlerdi, bu hafta da kazanamadı ve deplasmanda lig sonuncusu Rio Preto'ya 2-0 boyun eğdi.





Teknik direktör Emerson Leao ve savunma oyuncusu Betao için çanlar çalıyor, Santoslular buldukları her yeri bu isimlerin defolmaları için boyuyorlar. Sao Paolo ise Adriano'nun belirsiz akıbetinin ardından çıktığı ilk maçı 3-2 kaybetti.

Böyle giderse Paulista bu sene hayli beklenmedik olaylara gebe.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa