10 Mart 2008 Pazartesi

Lyon Son Düzlükte



Lille günlerinde kaliteli bir hücuma yönelik ortasaha oyuncusu olduğu için transfer edilen Mathieu Bodmer nihayet bu özelliğini Lyon formasıyla da konuşturdu. Attığı 2 gol ile gelen galibiyet, sıradan bir galibiyetin çok ötesindeydi.

Zira 6 senedir üstüste şampiyon olan Lyon'un 7. şampiyonluğuna bu sene Bordeaux engel olma peşindeydi ve doğrusu iyice potaya girmişlerdi ama Lyon kalitesini konuşturdu ve hem bu galibiyet ile hem de sözleşmesi yenilenen Benzema ile bir süreliğine huzura kavuştu. Haftaya Monaco'yu da geçerlerse son düzlüğü geçip finişi de yaparlar gibime geliyor.

Bordeaux ise bu mağlubiyet ile 6 puan geriye düştü ama Şampiyonlar Ligi vizesini alması kesin gibi. O bakımdan pek de üzgün olduklarını sanmıyorum. Hatta geçen haftaki hat trickin ardından bu hafta da gol atan sol bek Wendell'in performansıyla mutlu bile olmuşlardır.

Fransa Ligi'ndeki mücadele sadece bununla sınırlı değil. Marsilya'nın Gerets geldikten sonra yakaladığı çıkış ve bu hafta St. Etienne galibiyeti ile Şampiyonlar Ligi'ne iyice yaklaşmaları, PSG'nin deplasman kaybedip Sochaux'un bizim Mevlüt Erdinç'in 2 golüyle Toulouse deplasmanında kazanmasıyla iyice düşme potasına girmesi de Ligue Orange'ı hayli renklendirdi.

Önümüzdeki haftalar epey sert geçeceğe benzer...

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa